Polis, sahte paraya karşı kurban satıcılarını uyardı

Kocaeli'nde polis, kurban satıcılarına, sahte para ve yankesiciliğe karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, İzmit ilçesinin Yeşilova Mahallesi'nde kurulan kurban pazarındaki satıcıları bilgilendirmek için toplantı düzenledi. Şube Müdürü Mehmet Gölükcü, toplantıda yaptığı konuşmada, kurban pazarında hem satıcı hem alıcıların mağdur olmamaları için harekete geçtiklerini söyledi.

İlk önce satıcıları bir takım konularda bilgilendirmek istediklerini belirten Gölükçü, "Bu kapsamda, Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğümüzden bir kişi sahte para, Asayiş Şube Müdürlüğümüzden bir kişi de yankesicilik ve dolandırıcılık hakkında bilgiler veriyor."

Şube olarak organizeyi sağladıklarını dile getiren Gölükcü, şunları kaydetti: "Ekiplerimiz hem satıcı hem alıcılarımızla birebir ilgilenecek. Pazarda 140 nokta bulunuyor. Bütün noktalarla birebir ilgileneceğiz. Kötü niyetli kişilere izin vermeyeceğiz."

İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz da hayvan pazarında polis noktası oluşturduklarını bildirdi. Satıcılardan kendilerine yardımcı olmasını isteyen Yılmaz, "Bir kavga olduğu zaman, bir olumsuz hadise yaşadığınız zaman hemen bize sesleneceksiniz. Biz hemen sizin yardımınıza koşacağız." diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısının ardından Gölükcü ve Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, hayvan pazarını dolaşarak uyarıcı broşürleri pazardaki uygun yerle astı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber