Vali Çınar: Muş'a örnek ev ve Etnografya Müzesi yapılacak

Muş Valisi Ali Çınar, şehirde eski evlerden esinlenerek yeni bir örnek ev ve Etnografya Müzesi'nin yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Çınar, eski valiliğin onarım projesinin tamamlandığını çok kısa zamanda eski valilikte Kültür Turizm Müdürlüğü ve Etnografya Müzesi'nin yapılacağını ifade etti. Muş'un müzesi olmayan bir şehir olduğunu aktaran Çınar, şehre çok yakın zamanda Etnografya Müzesi yapılacağını belirtti. Muş'ta ki tarihi çeşitliliğin farkında olduğunu da ifade eden Çınar, "Bu tarihi dokunun gün yüzüne çıkması için elimizden gelin tüm imkanları kullanıyoruz." dedi.

Vali Çınar Bingöl yolu girişinde bulunan Müftülük Sitesi'nde yapımına devam edilen Muş'un ilk çift minareli Camisi olan Lale Camisi'nde de incelemelerde bulundu. Çınar, ilde bulunan mevcut camilerin artık ihtiyacı karşılamadığını belirtti. Çınar, özellikle Bingöl ve Bitlis yolunda ki yapılaşmaların bu bölgelerde yeni okullara ihtiyaç doğurduğu gibi yeni mabetlerin yapılmasına, yeni camilerin yapılmasına da ihtiyaç duyulur hale getirdiğini söyledi. Bu çerçevede birkaç yıldır inşaatı süren Lale Camisinin inşaatına başlandığını aktaran Vali Çınar, "İnşallah bu yıl sonunda ya da önümüzde ki yıl başlarında cami inşaatımızı tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber