Köylüler ayaklandı, PKK'lılar öğretmenleri kaçıramadı...

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır'ın Bulakbaşı Köyü'nde altı öğretmeni kaçırmak isteyen PKK'lıları köylüler engelledi

Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı, kent merkezine 21 kilometre uzaklıkta bulunan Bulakbaşı Köyü'ne dün saat 12:00 sıralarında gelen iki PKK'lı, ellerindeki uzun namlulu silahlarla ilköğretim okulunun öğretmenler odasını bastı. Öğle teneffüsü için odada toplanan 19 öğretmen, karşılarında elleri silahlı PKK'lıları görünce büyük korku yaşadı. PKK'lılar, öğretmenlerden Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er'i silah zoruyla okuldan çıkardı.

Köylüler, Muhtar Mehmet Gültekin'e haber verdi. Jandarmaya haber verdikten sonra hemen köylülerle birlikte okula gelen Gültekin, PKK'lılara ?Öğretmenlerimizi götürmeyin? dedi. Bu sırada PKK'lılar silahlarını köylülere doğrultarak, ?Uzak durun? diye tehditte bulundu. Büyük panik yaşayan öğrenciler de gözyaşı döktü.

PKK'lıların yolunu kestiler

Öğretmenleri kaçırmak istemeleri üzerine köydeki kadınlar, yaşlılar ve çocuklar ile köy muhtarı PKK'lılarla karşı karşıya geldi. Yaşananları Taraf'a anlatan köy muhtarı Mehmet Gültekin, PKK'lıları yaklaşık bir saat boyunca ikna etmeye çalıştıklarını belirterek, ?Ya bizi, tüm köyü öldürürsünüz ya da öğretmenlerimizi bırakırsınız. Onlar bizim çocuklarımızın annesi, babası. Öğretmenlerimizi vermeyiz? dediklerini aktardı. Muhtarın verdiği bilgilere göre, köylülerin ısrarı karşısında PKK'lılar, öğretmenleri köyün 500 metre ilerisinde Ağrı Dağı tarafındaki Korhan Yaylası'nda bırakmak zorunda kaldı. Gültekin, ?Öğretmenler bizim çocuklarımızın annesi ve babası. Onların götürülmesine göz yumamazdık. Israr edip götürmek isteselerdi biz de köy olarak peşlerine takılırdık? diye konuştu.

Köyde büyük sevinç

Öğretmenleri bırakıldıkları yerden minibüsle alan muhtar, onları tekrar köye getirdi. Öğretmenlerin bırakılmasının ardından köyde büyük bir sevinç yaşandı. Bir saat boyunca PKK'lıların propagandalarına maruz kaldıklarını ve çok korktuklarını söyleyen öğretmenler okulda diğer öğretmenlerle ve öğrencileriyle kucaklaştı. Öğretmenler, cep telefonları ile yakınlarına haber vererek onlardan kendilerini merak etmemelerini istedi. Öğretmen ve öğrenciler gözyaşı dökerken, güvenlik güçleri de operasyon başlattı.

Olay üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, 600 öğrenci ve 19 öğretmenin bulunduğu ilköğretim okuluna geldi. Burada bir açıklama yapan Ateş, ?Bir saat kadar ayrılık yaşadık. Köylülerin sayesinde teröristler kaçırılan öğretmenlerimizi bıraktı. Şu an tekrar görevlerinin başındalar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber