Okul kantinleri bütünlemeye kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2005 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altındağ Belediyesi Zabıta ekipleri bugün denetim yaptıkları 2 lisenin de kantinlerinin yeterli temizlik koşullarının sağlanmadığını tespit ederek, eksiklerini giderilmesi için kantin sahiplerine 10 gün süre verdi.

Altındağ'da bulunan Ankara Ticaret Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi ile Ankara Lisesi kantinleri, Altındağ Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Kemal Yılmaz'ın da katıldığı denetimlerde, okul kantinleri kısmen geçer not aldı. Genel olarak sağlığı tehdit etmedikleri ancak, gazete kağıdı, naylon ve alüminyum gibi malzemeleri kullandıkları için uyarılan kantinlere, 10 gün sonra yeniden denetlenecekleri ve bu süre içinde eksiklerini tamamlamaları söylendi. İlk kantin denetiminden sonra bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Kemal Yılmaz, kantinlerin bazı eksikleri olduğunu, ancak denetimlerin de düzenli olarak sürdüğünü kaydetti. Yılmaz, kantini olan okulların sürekli rutin denetimlerinin yapıldığını belirterek, en büyük eksiğin, kantin işletmecilerinin 'bundan birşey olmaz' diyerek dikkatsizlik göstermeleri olduğunu söyledi.

Zabıta ekipleri kantinlerde, satılan ürünlerin sağlık koşullarına uygun hazırlanması ve saklanması ile ilgili koşullarla, yine satılan malların son kullanma tarihlerini ve işletme ruhsatlarını kontrol etti. Bu sırada, kantinlerin özellikle kızartma yağlarını bir günden daha uzun süre kullandıkları belirlendi. Ayrıca, yağmurdan etkilenin kantinlerin duvarlarındaki rutubet dikkat çekerken, öğrencilerin yemesi için yapılan yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılan bazı malzemelerin de yeterince temiz olmadıkları, üstlerinin örtülmediği görüldü.

Öte yandan, Ankara Lisesi Müdürü Rıza Şah Ertem, kantin sahibine kantin kapısını açtığı için uzun süre bağırdı. Ertem, denetimlere zabıta ekipleri ile birlikte giren basın mensuplarına kapısını açan kantin sahibine 'Benim talimatlarıma neden uymuyorsun? Ben böyle mi talimat verdim?" diye bağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber