'Kendisine kadın ikram edilen müsteşar yardımcısı kim'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2005 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'tan kendisine kadın ikram edildiği öne sürülen müsteşar yardımcısını sordu.

Baloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Koç'un yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Önergesinde, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İsmail Acar'ın bir gazetede yaptığı, ''Ören yerlerinin bekçilerinin bile villalar, apartmanlar diktikleri belirlendi. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Bakanlık üst düzey yetkililerine lüks hediyeler alınmış. Hatta bu dernekleri koruyan bir müsteşar yardımcısına masrafları derneklerden sağlanarak tatil yaptırıldığı ve kadın bile ikram edildiği biliniyor... Kadın düşmanı değilim. Ama kurumumdaki çalışanların zayıf anından yararlanıp uçkur çözecek kadar da şerefsiz değilim'' açıklamalarını hatırlatarak, ''Kendisine kadın ikram edildiği öne sürülen müstar yardımcısı kimdir?'' diye sordu.

Baloğlu önergesinde şu sorulara da yer verdi:

''Hangi bakanlık üst düzey bakanlık yetkililerine lüks hediyeler alınmıştır? Bu iddialarla ilgili olarak, açılmış ve sonuçlanmış bir soruşturma ve dava var mıdır? Varsa ve sonuçlanmışsa, verilen adli ve idari cezalar nelerdir? Yoksa bu sözlerin anlamı nedir? 'Aynı kurumdakilerin zayıf anından yararlanma' iddiası ile kimler suçlanmaktadır? Kimler kimlerin zayıf anından yararlanmıştır, ne yapmıştır? Söz konusu yöneticinin tanımlamasıyla kimler 'şerefsiz'dir? Haberde yer alan 'dul hanımların kurumdan uzaklaştırılması' iddiası ile yukarıdaki sözler birlikte değerlendirildiğinde, söz konusu iş yerlerinde çalışan insanların onurlarının zedelenmesinin hesabını kim soracaktır?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber