Belediye Başkanı'nın cambazlıkları!

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızına 23 YTL'lik Kızılay fakir bursu almak için atmadığı takla kalmamış..

Belediye Başkanı, 8'inci sınıf öğrencisi kızına, sınavı kazanamadığı halde 5'inci sınıflar için verilen burstan bağlattı. Olay ortaya çıkınca, 'Parayı geri alın' dedi.

Türkiye'de sade vatandaş, çocuklarının eğitim masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünrüken ortaya çıkartılan usulsüzlükler isyan ettiriyor. Bir belediye başkanının haksız yere kızı için devlet kurumundan başarı gösteren öğrencilere sağlanan karşılıksız eğitim bursu alması, vatandaşları çileden çıkarttı.

İddiaya göre Denizli Babadağ Belediye Başkanı Ali Helvacı'nın kızı Betül'ün, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazanmadığı halde Kızılay bursundan yararlandığı iddia edildi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Celal Tığ'ın "aslı gibidir" diye onayladığı listede, Betül Helvacı ve meclis üyesi Ahmet Akbaş'ın yeğeni Özgen Akbaş'ın isimlerinin karşısında "kazanamadı" yazıyor. Üstelik, burs verilecek öğrencilerde 5. sınıf olma şartı aranırken, Helvacı ve Akbaş'ın 8. sınıf öğrencisi oldukları halde bu burstan yararlandıkları da iddialar arasında. Olay, Helvacı ile Akbaş'ın 3 ayda bir aldıkları 69 milyon liralık bursu alınca ortaya çıktı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Babadağ Kaymakamı Yakup Tat, Kızılay bursu ile ilgili belgelerde, usulsüzlük ve ihmal bulunduğu düşüncesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Daha önce Kızılay'ın verdiği 69 milyon liralık karşılıksız bursu "başarının ödüllendirilmesi" olarak nitelendiren Başkan Helvacı, Kızılay'dan burs talepleri olmadığını iddia etti.

SORUŞTURMA AÇILDI
"Yardıma muhtaç bir duruma düşürüldüklerini" belirten Başkan Helvacı, aylar geçtikten sonra 26 Eylül 2005 tarihli bir yazıyla Kızılay Babadağ Şubesi'nce kendisinden bursla ilgili belgeler istediklerini öne sürdü. Helvacı suçlamalarla ilgili olarak, Kızılay Genel Merkezi'ne gönderdiği yazıda şunları kaydetti: "Hiçbir bilgi sahibi olmadığımız bir konu hakkında ailemiz ve şahsımın bir ihmali varsa, sehven yapılan bir yanlışlık ise tarafımızın bilgilendirilmesini, ihmali görülenler hakkında soruşturma açılmasını istiyorum. Bu yanlışlığın düzeltilerek, bize ödenen paranın en kısa sürede talebini; arz ederim." Burs alacak öğrencilerden; anne-babasıyla ilgili maaş bordrosu veya vergi levhası, veli veya eşi çalışmıyorsa Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'dan belge, aile nüfus kayıt örneği gibi evraklar isteniyor.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber