Müftülükten 8 engelliye akülü araba

Adana'da müftülük tarafından yürütülen ?Engelsiz cami engelsiz ibadet projesi' kapsamında 8 engelliye akülü araba verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda İl Müftü Vekili Sezai Erdal'ın da katıldığı törenle akülü araçlarını alan engelliler sevinç gözyaşları döktü.

Müftü Vekili Sezai Erdal, proje kapsamında birçok faaliyet geçekleştirdiklerini söyledi. Bunlardan birinin de engellilere akülü araba kampanyası olduğunu ifade eden Erdal, ?Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Kozan müftülüklerinin katkılarıyla 8 akülü aracımızı kardeşlerimize verdik. Türkiye'de yaklaşık 8 milyon engelli bulunuyor. Onlara karşı sorumluluklarımız var. Engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve onların sorunlarına çözüm üretmek için elimizden gelen desteği veriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür yardımlarımız devam edecek. Onların hayatlarındaki engelleri bir nebze olsun azaltmak bizi mutlu ediyor." dedi.

Akülü aracına kavuştuğu için sevinç göz yaşları döken 60 yaşındaki engelli Hasan Ulusoy, aracın hayatlarını kolaylaştıracağını ifade etti. Ulusoy: "Maddi durumumuz iyi değildi. Kendi İmkânlarımızla bu akülü aracı alamazdık. Bundan sonra hayatım daha kolaylaşacak. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Törende duygulu anlar yaşayan diğer engelliler de bu hizmetlere vesile olanlara teşekkür etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber