Üniversite açılışlarında 'mesaja' devam

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜ Rektörü, yeni yıl töreninde hilafet ve etnik eylemleri eleştirerek, 'Topraklarımızı hiç kimseyle paylaşmayız' derken, YYÜ ise üniversiteye yönelik müdahaleleri protesto amacıyla törensiz açıldı

Üniversitelerin yeni akademik yıla başlamak için düzenledikleri törenlerde siyasi mesajlar devam ediyor. Gazi Üniversitesi'nde (GÜ) düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç, son günlerde yapılan eylemleri eleştirdi. Rektör Prof. Yamaç, şunları söyledi: "Olayların adını yanlış koymak bile siyasal hata. Türkiye kamuoyu şunu bilsin ki, GÜ yönetimi, rektörü, arkadaşlarım, hocalarım ve tüm öğrenciler olarak biz, olayların ne olduğunun bilincindeyiz.

Bu ülke, ne hilafet çağrılarına cevap vermek durumundadır, ne üniter yapımızdan ne de topraklarımızdan bir santimetre karesini herhangi kişi veya kişilerle paylaşmak durumundadır. Üniversite olarak toplam 80 bin kişiyle tek bir yürek halinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının, üniter yapısının, bütünlüğünün ve laik düzenin mutlaka korunacağını, Türkiye Cumhuriyeti kamuoyuna duyurmayı bir görev biliyorum."

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) ise yeni yıl törensiz başladı. Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın, yazılı açıklamada, akademik yılın YYÜ'nün kurulduğu 1982' den bu yana törenlerle başladığını belirterek, "Toplumu bilim kurumlarıyla ilgili olarak daha duyarlı olmaya, yönetimleri ise kurumlarının özerkliklerine saygı gösterip müdahale etmeyerek, kendi gelişmeleri doğrultularında desteklemeye ve önlerindeki engelleri kaldırmaya davet etmek üzere bir uyarı niteliği taşır umuduyla, senatoca yapılan değerlendirme sonucu açılış töreninin yapılmaması kararlaştırıldı" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber