Bakan Eroğlu: Muş, Bingöl ve Elazığ'a özel kalkınma projesi başlatıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş, Bingöl ve Elazığ'ı kapsayacak 73 milyon liralık kırsal kalkınma projesi olan Murat Havzası Projesi'ni uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl'de Ceviz Eylem Planı kapsamında ceviz dikimi törenine katıldı. 'Bingöl'e heybelerimiz dolu olarak geldik' diyen Bakan Eroğlu, "Tam 17 müjde ile Bingöl'e geldik. Toplam yatırım bedeli de 59 milyon lira. DSİ'nin 12 tane büyük müjdesi var. 2 tane Orman Genel Müdürlüğü'nün, 1 tane Doğa Koruma Milli Parklar'ın, 2 tane Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün. Toplam 17 müjde ve değeri 59 milyon 100 bin lira. 'Hayırlı olmasını' diliyorum. İnşallah çok daha güzel hizmetlere imza atacağız." dedi.

2012 ve 2013 yıllarını Bingöl için yatırım yılı ilanı ettiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, '' Ceviz Eylem Planı ile başladık. Bunun dışında bir diğer müjde de Murat Havzası ile alakalı. Aslında kırsal kalkınma projesi olan Murat Havzası projesi dünyaya örnek olacak bir proje. Yaklaşık 73 milyon liralık muazzam bir kalkınma projesi. Muş'tan başlıyor, Bingöl ve Elazığ'ı kapsıyor. Ama bizim Bingöl'e karşı ayrı bir gönül bağımız var. Bu bakımdan 'ilanını burada yapalım' dedik.'' şeklinde konuştu.

'Türkiye'de bin günde, bin gölet' yapma hedeflerininde bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, projenin adını Bingöl Projesi koyduklarını ama yanlış anlaşılmalara neden olmaması için Gölsu Projesi olarak da değiştirdiklerini belirterek, "Bin günde bin gölet ve sulama projesini de Türkiye'de yapacağız. Tabi ki Bingölümüz bundan en çok istifade edecek.'' dedi

Konuşmalardan sonra Bakan Eroğlu ve Bakan Yılmaz, Gökçekanat Ceviz Ağaçlandırma alanında ceviz fidanı dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber