Okuma yazma öğrendi, sevinç kahkahaları ile salonda bulunanları kırdı geçirdi

Mersin'de Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Türkçe'yi ve okuma yazmayı öğrenen kadın anlattıkları ve kahkahalarıyla salonda bulunanları kırdı geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile protokol üyelerinin katıldığı törende okuma yazmayı öğrenme serüvenini anlatan Mardinli 5 çocuk annesi Peyruze Akbulut, okuma yazma bilmediği için başından geçenleri aktarırken çevresindekileri kahkahaya boğdu.

SODES kapsamında desteklenmesine karar verilen 51 yeni proje için Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla imza töreni düzenlendi. Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören 2011 yılında desteklenen 25 adet projenin tanıtım filminin gösterilmesi ile başladı.

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ender Özbek'in ?Mersin'de Sosyal Hizmet Projeleri? başlıklı sunumu ile devam etti. SODES projelerinden faydalanan vatandaşların duygularını dile getirdiği törende, özellikle Halkkent Mahallesinde okuma-yazma kursuna katılan Akbulut'un anlattıkları salonda bulunanları güldürdü.

Yöresel şivesi ile başından geçenleri anlatan Akbulut, "Bir senenin içinde okumayı yazmayı öğrendim. Her yeri geziyorum, markete, çarşıya gidiyorum. İstediğim otobüse kimseye sormadan binebiliyorum." dedi.

Okuması olmadığından evine gideceği dolmuşu bilemediği için uzun süre beklemek zorunda kaldığı ifade eden Akbulut, alışveriş yaparken markette yaşadığı zorluğu dile getirdi.

Toplum merkezine giderek okuma yazmayı öğrenmeye karar verdiğini anlatan Akbulut, "Kafama taktım okuma yazmayı öğrendim. Şimdi çarşıya gidiyorum, arabanın üzerine bakıyorum. Evime gidebiliyorum. Markete gidiyorum pazara gidiyorum. alıyorum kimseye sormuyorum. Mersin'in her yerinde okul olmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Bir kadının eşinden gördüğü şiddet sonrası kendi evine sığındığı anlatırken Kemal Sunal'ın bir filminde yer alan "Banan Mazlum'u getirin' repliğine vurgu yapan Akbulut bu sırada kahkahalarına hakim olamadı. Salondakilerin alkışlaması üzerine Akbulut, "Bu gün sizi çok güldüreceğim" ifadesini kullandı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise kentte yaşayan her bireyin yaşam kalitesini iyileştirmeyi, beklentilerini karşılamayı ve daha iyi bir gelecek için onların eksikliklerini gidermeyi ve onların önündeki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını belirtti.

Sosyal destek projelerinin Mersin için yeri bir kavram olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Bu yılki projeler ile hizmet kervanı çok daha geniş bir ölçeğe ulaşacak projelerin hedefi olan 400 bin kişiye ulaşma noktasına doğru hızlı bir şekilde yol alıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber