Profesörü, rektör tehdit etti, memur dövdü

Haber Giriş : 29 Eylül 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in üniversitenin açılış kokteylinde Prof. Dr. Mustafa Zafer Sunu'yu bir memura dövdürdüğü iddia edildi.

Sunu, rektör ve idari personel Sadettin Simsar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Başörtülü öğrencilerin fotoğrafının bulunduğu yıllıkların toplanmasıyla gündeme gelen Muğla Üniversitesi'nde şimdi de rektör ve bir öğretim üyesi arasında yaşanan kavga konuşuluyor. Yatağan Meslek Yüksekokulu Mermercilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Zafer Sunu, üniversitenin düzenlediği 2005-2006 akademik yılı açılış kokteylinde Rektör Prof. Dr. Şener Oktik tarafından tehdit edildiği ve idari personel Sadettin Simsar tarafından kasten yumruklandığı iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı'nda yapılan kokteylde, konuklar dağıldıktan sonra salonda bir anda kargaşa çıktı. Yatağan Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Zafer Sunu, çıkan kargaşada atılan bir yumruk sonucu yere düştüğünü ve gözlüğünün kırıldığını iddia ediyor. Prof. Dr. Sunu, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik tarafından tehdit edildiğini ve idari personel Sadettin Simsar tarafından yumruklandığı savunuyor. Sunu, ?Yatağan Meslek Yüksekokulu'ndan bir grup arkadaşla konuşurken Rektör Oktik yanıma geldi. Kolumu sıkarak, ?Sen burada huzur bozuyorsun, seni burada yaşatmayacağım, defol git buradan, bir daha gelme' diyerek kolumdan ve boynumdan tutarak beni kapıya doğru itmeye çalıştı. İdari personel Sadettin Simsar ise çeneme yumruk attı. Gözlüğüm kırıldı. Ben de bunun üstüne orayı terk ettim.? diyor. Rektör Oktik ile aralarında idari ve tazminat davaları olduğunu belirten Sunu, ?Rektör tarafından birçok kez yıldırma operasyonuyla karşılaştım. Fethiye ve Yatağan ilçelerine sürgün gönderildim. Odamın boşaltılması için zorlamalarla karşılaştım. Ancak bugüne kadar sözlü veya kuvvet kullanmaya yönelik hareket olmamıştı. Rektör, makamıyla bağdaşmayan tavrıyla beni toplum içinde küçük düşürdü.? diye konuşuyor. Kendisinin hakarete uğradığını savunan Rektör Prof. Dr. Şener Oktik de, ?Mustafa Zafer Sunu üniversite hakkında asılsız ve gerçek dışı açıklamalar yapıyor. Üniversitenin adını kirletiyor. O akşam onun önünden geçerken ayağını uzattı ve çelme takarak beni düşürmek istedi. Ben de omzundan tuttum ve ?Ne yapıyorsun?' dedim. Huzuru bozduğunu söyledim. Rezalet büyümesin diye güvenlikçiler kendisini dışarı davet etti. Tekrar benim olduğum yere yürümek istemiş. O arada kargaşa olmuş. Kendisine kötü muamele yapılmadı. Ben de onun hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.? şeklinde konuşuyor.

Muğla Üniversitesi, temmuz ayında da yıllıkların toplatılmasıyla gündeme gelmişti. Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan yıllık, içerisinde başörtülü bir öğrencinin fotoğrafı bulunduğu gerekçesiyle üniversite yönetimi tarafından toplatılmıştı. Andacın hazırlanmasına katkı sağlayan ve içerisinde fotoğrafı bulunan bütün öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açılmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber