Kurban pazarlarında hijyen denetimi sürüyor

Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, kurban pazarlarının hastalıklar yönünden kontrollerine, bayram sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer Çelik; Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Serdar Kavasoğlu ile hayvan pazarlarını denetledi. Yıldırım ilçesinde Yıltay Hayvan Pazarı ile Ticaret ve Sanayi Odası Borsa Pazarı, Karapınar Hayvan Pazarı, Nilüfer ilçesinde Alaattinbey Hayvan Pazarı, Osmangazi ilçesinde Yunuseli, Emek, Dikkaldırım, Panayır ve Demirtaş hayvan pazarlarını gezen Çelik, satıcıları dinledi.

Kurban hizmetleri ile ilgili alınan önlemleri yerinde inceleyen Çelik, kurban ile ilgili hayvan hareketlerinin bir ay önce başladığını belirtti. Bu tarihten beri hayvan pazarlarının temizlik ve dezenfeksiyonu konusunda ilgili belediyeler ve yetiştiricilerle koordineli bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Çelik, ?Pazarlardaki hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon hususlarında önlem alındı. Gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, il ve ilçe müdürlükleri veteriner hekimleri ve ilçe belediye veteriner hekimlerinin kontrolünde hayvan pazarlarına alındı. Kesim yapılacağı ana kadar kontroller aralıksız devam edecektir. Gelen hayvanların pazar kontrollerinde veteriner sağlık raporlarına ve pasaportları ile küçükbaş hayvanlarda nakil belgelerine bakılmakta, özellikle yurdumuz ekonomisinde önemli bir kayıp olan şap hastalığı yönünden muayeneleri yapılmaktadır.? dedi.

Aşılama çalışmalarının en az üç ay öncesinden başlatıldığını belirten Çelik, kurban pazarlarının hastalıklar yönünden kontrollerinin bayram sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber