Erzurum'da ?gecekondu ıslah projesi' protestosu

Erzurum'un İstanbulkapı semtinde oturan bir grup vatandaş, 2003 yılında "Gecekondu Islah projesi" kapsamında yıkılan evlerinin yerine yenilerinin yapılmamasını protesto etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakutiye ilçesi Terminal mahallesinde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından proje kapsamında yıkılan evlerini geri istedi.

Mahalle Muhtarı Aziz Çakan, mahalle sakinleri adına yaptığı konuşmada, mahallelerinin gece kondu ıslahında pilot bölge olarak seçilerek, evlerinin yıkıldığını söyledi. Evlerinin bulunduğu 10 bin metrekare alanı proje kapsamında müteahhit firmaya teslim ettiklerini belirten Çakan, şöyle devam etti:

"Burada oturan 600 kişi mağdur eden proje kapsamında yıkılan evlerimizin yerine yenileri yapılacaktı. 2003 yılında yıkılan evlerimizin yerine ne yenisini yapıp verdiler ne de karşımızda bir muhatap bulabildik. Dönemin belediye başkanı,

'Ben gitsem de devlette devamlılık esastır' diyerek bize güven verdi. Şehrimiz güzelleşsin diye evlerimizin yıkılmasına ve yerine yenilerinin yapılmasına onay verdik. Hakkımızı istiyoruz, evimizi istiyoruz. Bu kadar insanın günahını almayın."

Çakan, evlerinin bulunduğu alana müteahhit firmanın başka konutlar yaparak sattığını ifade ederek, söz konusu alana kendileri yapılacak konutların da kısa sürede yapılarak teslim edilmesini istedi.

Açıklamanın ardından mahalle sakinleri olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber