Balıkesir'e yeni spor salonu ve öğrenci yurdu müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı taraından Balıkesir'e 3 bin 500 kişilik spor salonu yapılacağı bildirildi. Bundan başka merkezde ve biçok ilçede yeni spor salonlarının yapılacağı açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ün gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, BAÜ Çağış kampüsundeki kredi yurtlar kurumunun 1000 kişilik öğrenci yurdunu inceledi. İnşaat işçileriyle sohbet eden Bakan Suat Kılıç, 1 ve 3 kişilik odalardan oluşacak yeni yurdun Kasım ayında açılacağını bildirdi. Bakan Kılıç Balıkesir merkez ve ilçelerine yeni spor salonları yapılacağını müjdeledi. Buna göre; Balıkesir merkezde 3 bin 500 kişilik spor salonu yapılaca. İhalesi yapıldı, en kısa zamanda bitirilip açılışı yapılacak. Yeni salon amatör kulüpler için bir can suyu ve yaşam alanı olacak. Yine merkezde atletizm salnu yapılacak. Bigadiç spor salonu, yüzde 60'ı tamamlandı. Erdek ve Havran'da spor salonları, Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde merkeze 300 kişilik öğrenci yurdunun yatırım programına alındı. Bandırma'da 500 kişilik öğrenci yurdu, Burhaniye'de 300 kişilik öğrenci yurdu, Gönen'de 350 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Bunlarla ilgili arsa problemlerinin giderildiği açıklandı. Ancak arsa sorunu nedeniyle bazı ilçelerde hala spor salonu sıkıntısı olduğu bildirildi. Bu konuda İl Özel İdaresinin daha fazla gayret göstermesi gerektiğini belirten Bakan Kılıç üç ilçeye daha yeni spor salonu yapılacağını söyledi.

BAKANDAN YENİ GENÇLİK MERKEZİ SÖZÜ

Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezini ziyaret etden Bakan Kılıç, burada sporcu gençlerle bir araya geldi. Bakan Kılıç buradaki konuşmasında Balıkesir'e yeni il gençlik merkezi sözü verdi. Validen yer tespiti yapmasını isteyen Bakan Kılıç, Valilik ve Özel İdare üzerinden ihalesini yapacak şekilde bir protokol ile bunu gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber