Jet imamlara maaş cezası

Haber Giriş : 30 Eylül 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teravihi hızlı kıldıran imamlardan şikâyet eden cemaate, Erzurum'dan ses geldi: Hızlı imamın, bir maaşı kesilecek, tekrarı halinde sürgün edilecek.

Erzurum'da teravih namazlarını hızlı kıldıran imamlara, müftülüğün aldığı kararla maaş kesme cezası verilecek. Her türlü uyarıya rağmen hızlı namaz kıldırmaya devam eden imamların görev yerleri değiştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda jet imamlarla ilgili şikâyet alınması üzerine harekete geçen Erzurum Müftülüğü, bu Ramazan ayında hızlı namaz kıldıran imamlara ceza kesilmesi konusunda kararlı. Bu konuda çok titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Erzurum Müftüsü Ahmet Arslantürk, "Teravih namazlarını kılanlar arasında yaşlı ve çocuklar da var. Yaşlı insanların yorulmaması ve namazı sağlıklı takip etmeleri için kısa sureler okunarak namazın yavaş kılınması dinen şart. İmamların namazlarda tadil-i erkana uymaları, süratten kaçınmalarıve kısa surelerle kıldırmaları gerekir" dedi. Cemaatin okunan sureleri takip etme hakkı olduğunu ifade eden Müftü Arslantürk, "Bu nedenle imamlar uzun değil kısa okuyacak. Okunan sureler anlaşılır olacak ve cemaatin sureleri takip etme hakkı olacak. Sure yanlış okunuyorsa düzeltilecek. Bunun için teravih namazları yavaş ve cemaatin kılabileceği şekilde kıldırılacak" dedi.

GEREKİRSE SÜRGÜN CEZASI
Namazın yavaş kıldırılması için il, ilçe ve köylerdeki müftülere talimat gönderdiklerini belirten Müftü Arslantürk, "Bu konuda gerekli talimatları verdik. Ramazan öncesi müftülerle yaptığımız toplantılarda da bu konunun üzerinde hassasiyetle durarak gerekli uyarıları yaptık" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber