'Kurbanlık alırken ağız ve burun akıntısı olup olmadığını kontrol edelim'

Antalya Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, kurbanlık alıcılarının, büyükbaş ve küçükbaş hayvan alırken, hayvanların sağlıklı olup olmadığına dikkat ederek satın alması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birol Tuncel, büyük ve küçükbaş hayvan alırken tüy renginin parlak, ağız ve burunda akıntı olup olmadığına iyice bakılmasının, sağlıklı kurban kesimi adına önemli olduğunu belirtti. Tuncel, veteriner sağlık raporu olmayan ve kulak küpesi bulunmayan hayvanların satışının yasak olduğunu kaydetti.

İlçe dışında satılacak hayvanların çıkış yapabilmesi için sağlık raporunun olmasının zorunlu olduğunu altını çizen Tuncel, satışa sunulan hayvanların tüy renginin parlak olması yanında, temiz olmasının hijyen açısından önemli olduğunu ifade etti. Manavgat'ta kurban satış noktalarında, veteriner hekimlerin büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık denetimlerine başladığını belirten Tuncel, bir hayvanın hasta olup olmadığının, hayvanın genel durumuna bakılmasıyla da anlaşılabileceğini söyledi.

Tuncel, "Kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı olup olmadığına dikkat edelim. Ağız ve burnunda akıntı olan hayvanları veteriner hekime kontrol ettirerek alalım." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber