Balıkesir Belediyesi şehirdeki üç parka şehitlerin adını verdi

Balıkesir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Balıkesirli şehitlerin adının verildiği üç adet dinlenme parkı törenlerle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesirli üç şehidin adının verildiği parkların ilki Toygar Mahallesi Sefaköy mevkiinde yapıldı. 2011 yılında Mardin-Kızıltepe'de görevi sırasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu üç arkadaşıyla şehit olan polis memuru Mustafa Acar'ın adının verildiği parktaki törene Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanlığı Şehit ve Gazi İşlemleri Komutanı Albay Serdar Denirözer, bazı Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, şehidin ailesi ve yakınları ile mahalle sakinleri katıldı.

Başkan Ok, burada yaptığı konuşmada, parklara, şehit ailelerinden gelen talep üzerine şehitlerin adını verdiklerini söyledi. ?Şehitlerimiz bu vatan için nasıl canlarını verdilerse, biz de vatanımızın bütünlüğü için şehit olmaya her zaman hazırız.? diyen Başkan Ok, "Parklarımızın açılışını onurlandıran başta kahraman ordumuzun değerli subay ve komutanlarına ve herkese gönülden teşekkür ediyorum. Parkımız herkese hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu. Daha sonra Şehit Mustafa Acar Parkı'nın kurdelesi, Başkan Ok, davetliler ve şehidin aile fertleri tarafından kesildi.

Açılışın ardından Başkan Ok ve beraberindekiler, Paşaalanı Mahallesi Çiğdem Batubey Caddesi üzerinde bulunan ve 2007 yılında Ardahan'ın Göle ilçesi Çakırüzüm köyünde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Turgay Açıkgöz'ün adının verildiği parkın açılışına geçti. Burada Başkan Ok'tan önce söz alan şehidin eşi Zeynep Açıkgöz, Balıkesir Belediyesi`ne yapmış olduğu talebin kısa sürede karşılık bulduğunu belirtti. Başkan Ok, parkın açılış kurdelesini yine şehit yakınları ile kesti.

Son olarak, Hasan Basri Çantay Mahallesi Özlem Sokak'taki parkın açılışına geçen Belediye Başkanı İsmail Ok, burada da Şehit Şerif Kaya Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Ok, parkın açılışını, 1988 yılında Kilis'te sınır karakolunda çıkan silahlı çatışmada vurularak şehit olan Jandarma Onbaşı Şerif Kaya'nın ailesi ve yakınları ile yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber