Kaymakamlık, göçükten dolayı evlerine giremeyen aileler kalacak yer tahsis etti

Erzurum'da 6 yıldır çivi çakılmayan alışveriş merkezi (AVM)'nin 25 metre derinliğindeki inşaat temelinde göçük oluşmasından dolayı tedirgin olan vatandaşlar evlerine girmekte tereddüt yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam saatlerinde göçüğün oluştuğu bölgede incelemelerde bulunan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, vatandaşların burada kalmasının doğru olmadığını, geçici çözüm olarak kaymakamlık tarafından kalacak yer tahsis edildiğini açıkladı.

Erzurum'da öğle saatlerinde oluşan göçük, yıllardır devam eden bir ihmalin gündeme gelmesini sağladı. Daha önce sesini duyurmak için eylem dahi yapan vatandaşlar, göçükten sonra çaresiz kaldı. Aileleri hakkında endişelenen bazı vatandaşlar, yetkililerin kendilerine bir çözüm sunması saatlerce eylem yaptı. Akşam saatlerin kadar olay yerini terk etmeyen mahalle sakinlerinin sesine kulak veren Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, geçici bir çözümü sundu.

Esmer, vatandaşlara ?İki gün sonra Kurban Bayramı, biz evlerimizde rahat rahat bayramı geçirip misafirlerimizi ağırlarken, sizin burada bu şekilde kalmanıza vicdanımız razı olamaz.? dedi. Göçüğün olduğu yerdeki apartmanların ne halde olduğunu yerinde gördüklerini ifade eden Esmer, ?Ben kalmam. Onun için vatandaşlarımın da kalmasına müsaade etmem. İlk aşamada yapabileceğimiz şey, kalacak bir yer bulmaktı. Biz kalacak yer problemi hallettik. Bundan sonrası içinde Büyükşehir ve Palandöken belediyeleriyle görüşüp , yapılması gerekenler için bir yol haritası çizmektir.? şeklinde konuştu.

Palandöken Kaymakamı Esmer'in geçici konaklama çözümünü tatmin edici bulmayan vatandaşlar, kalıcı çözüm hakkında bir bilgi almadan olay yerinden ayrılmayacaklarını açıkladı. Vatandaşlar olay yerine sorumlu belediye başkanın gelmesini ve temelin doldurulması isteklerini yineledi. Vatandaşlar göçük olan yerde beklerken ateş yakıp ısınmaya çalıştı. Bazı vatandaşlarda çadır kurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber