Çanakkale'deki kuvvetli yağış

Çanakkale ve bazı ilçelerindeki yağışlı hava etkisini sürdürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle dün Biga ve Lapseki'deki etkili yağışı ardından bazı derelerde yaşanan taşkınlarla mücadele sürerken, söz konusu bölgelerde de hasar tespiti çalışmalarının başladığı bildirildi.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 24 saatte metrekareye Çanakkale merkezde 16, Biga'da 16,1, Gelibolu'da 38,2, Bozcaada'da 0,6, Ezine'de 2,4 ve Gökçeada'da 18,5 kilogram yağış düştüğünü ifade etti.

Yetkililer, bugün de sürecek yağışlı havanın zaman zaman etkili olabileceğini, yarın öğle saatlerinde ise etkisini kaybedeceğini belirtti.

Öte yandan, Lapseki'deki kuvvetli yağışla oluşan sel suları, ilçenin yüksek kesimlerindeki bazı ağaç parçalarını sahile kadar ulaştırdı. Suların sahil kenarına getirdiği ağaç parçalarını bazı vatandaşlar yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için topluyor.

Ağaç parçalarını eşiyle toplayan Hanife Sesigüzel, bunları kışlık yakacak ihtiyacını karşılamak için kullanacağını söyledi. Kışın kendisini hissettirmeye başladığını dile getiren Sesigüzel, "Yakacak odunumuzu almamıştık. Allah'a şükür, kışlık odunumuz çıktı. Garibanın nasibi oldu" dedi.

İsmail Sesigüzel ise "Yakıt derdini düşünüyorduk. Allah yardım etti. Birkaç gün sahil kenarında toplayabildiğimiz kadar odun alacağız" diye konuştu.

Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay / Mehmet Bayer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber