Karaman'a engelli istihdamı için İskoçya ve İtalya'dan 15 eğitimci geldi

Engelli bireylerin istihdamı 'Enable' projesi için İskoçya ve İtalya'dan 15 eğitimci Karaman'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları'ndan Leonardo Da Vinci Partnership Programı kapsamında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitim Uygulama Okulu'nca yürütülen engellilere istihdam sağlayan proje kapsamında İskoçya ve İtalya'dan gelen eğitimciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, proje ile engelli bireylerin mesleki eğitim imkânlarının artırılmasına katkıda bulunarak çalışan engelli sayısının artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Aksoy, ?İstihdam, engelliler için sadece gelir getiren bir süreç değil, aynı zamanda onların toplum içinde saygıdeğer, kendiyle barışık, öz güven duygusu içinde toplumla kaynaşmış bireyler haline gelmelerini sağlayan bir etken." dedi.

Ziyaretçilerden İskoçyalı Zuzanna Banıcova ise yaptığı açıklamada ?Aberdeen College olarak, engelli bireyler için yapılan uluslararası projelerde yer almaktan gurur duyuyoruz. Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar yalnızca kendilerine ait değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunu. Her insan gibi engellilerin de hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürmesi gerekiyor. Böyle bir projede, Karaman'da çalışmakta olan meslektaşlarımızla bir araya gelerek engelli bireylerin eğitimleri ve istihdamları hakkında görüş alışverişinde bulunmuş olmaktan mutluyuz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber