Kesimler dev ekrandan izlenecek

Güngören Belediyesi'nin kurban kesim alanına kurduğu dev ekranlar, vatandaşların kurbanının kesimini takip etmesine olanak tanıyacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güngören Belediyesi bu yıl Kurban Bayramı'nda bir ilki gerçekleştiriyor. Belediye ekiplerinin hazırlanan modern kesim alanına kurduğu LED ekranlar sayesinde vatandaşlar kurbanlarının kesimini takip edebilecek.

Kurban kesim merkezi için sıfırdan tesis kuran Güngören Belediyesi, büyük ve küçükbaş hayvan kesim işleminin yanında, etlerin pay edilmesi ve paketlenmesini de yapacak. Belediyenin kurban kesim alanında; temizlik ve bekleme alanı, temizlik ve güvenlik personelleri, parçalama ve kesim için uzman kasaplar ile hizmet verecek.

Güngören Stadı yanında kurulan kurban kesim alanındaki son çalışmaları yerinde denetleyen Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, ?Vatandaşımız dini vecibe olarak bunu yerine getirmek istiyor. Bizim görevimiz de onlara hijyenik ve meşakkatli olmayan bir ortamda hizmet vermek. Onun için bu sene geçen senelere oranla daha modern bir tesis kurmaya çalıştık. İnsanlar bu ibadeti yaparken sıkıntısından bahsetmesin. Burada ortalama 1 - 1,5 saat içerisinde el değmeden teslim edeceğiz. Vatandaşımız el değmeden sırasını alacak. Vatandaşlar kendilerine verilen saatlerde buraya gelecek. Burada bekleme salonunda çaylarını yudumlarken, sırası gelince eğer birden fazla ortak varsa biri vekil olarak gelecek, kesim işlemi gerçekleşecek. Kurban kaç hisseyse parçalara bölünmüş oranda teslim edilecek. Vatandaşımız eğer kendi kurbanıyla ilgilenmek isterse onlar için de alanlarımız var? dedi.

Kesim alanında günlük yaklaşık 360 kurbanın kesileceğini belirten Karaman, ?250 TL kesme ücreti, 100 TL de parçalama işlemleri için verilecek. Satış yeri olmadan gerçekleştirdiğimiz kesim alanı belediyeler arasında bir ilk. Bizde satış yeri yok. Vatandaşlarımız Güngören'de uygun yer bulabilirlerse kurbanlarını kessin ama böyle bir alanımız mevcut olmadığından ben tavsiye etmiyorum. Ortak kullanım alanlarında kesilen kurbanlara ne kadar düzgün kesilirse kesilsin ceza veriyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber