Belediye tesis kurdu, 3 ayda 4 milyon TL kar etti

Burdur Belediyesi tarafından kurulan sıcak asfalt tesisiyle belediye 3 ayda 4 milyon TL kar elde etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Sultan Dere mevkiindeki asfalt plentinin devreye girmesi ile asfalt maliyetinin düştüğünü belirtti.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, seri bir şekilde sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Şehirdeki altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yollarda yoğun şekilde sıcak asfalt çalışması yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni asfalt plentinin devreye girdiği 18 Haziran'dan bu yana şehirde 60 kilometreden fazla sıcak asfalt, 10 kilometre sathi asfalt döşedi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Eski asfalt plentimiz şehre 20 kilometre mesafede Akyaka köyünde idi ve kapasitesi saatte 40 ton idi. Sultandere mevkiinde kurduğumuz yeni asfalt plentimizde saatte 160 ton üretim yapılıyor. Şu ana kadar şehrimizde yaptığımız 60 kilometreden fazla sıcak asfalt çalışmasında belediyemiz 4 milyon TL kâr etti." dedi.

Başkan Akkaya, üretilen asfaltın maliyetinin yüzde 50 oranında düştüğünü belirtti. Akkaya, günde 8 saat çalışma süresi üzerinden yapılan hesaplama ile üretilen sıcak asfaltın eski tesiste bin 727 saatte üretilebileceğini, yeni asfalt tesisinde bu sürenin 432 saate düştüğünü bildirdi. Şu ana kadar serilen sıcak asfaltta belediyenin kârının 4 milyon TL olduğunu anlatan Başkan Akkaya, "Bu para Burdurlunun parası. Belediyemizin gelirlerini en verimli şekilde halkımızın hizmetinde kullanıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber