'Üniversitelerde kadrolar dondurulmadı!'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2005 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "üniversitelerde hiçbir kadronun dondurulmadığını" belirterek, "Üniversitelerde kadro ihtiyacı ne ise, ne kadarsa kesinlikle bir plan program dahilinde kendilerine verilmektedir" dedi.

Bakan Çelik, Ümraniye'de Bilge Soyak İlköğretim Okulu ve Erkut Soyak Lisesi'nin açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "üniversitelerde kadroların dondurulup dondurulmadığını" sorması üzerine Çelik, hükümet göreve başladığından bu yana 3 yılda toplam olarak üniversitelere tahsis edilen kadroların 14 bin 500 civarında bulunduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 15 milyon öğrencisi olduğunu, yükseköğretimde ise 1.5 milyon öğrenci bulunduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen kadrolarla mukayese ederseniz, bize 4-5 katı daha fazla kadro tahsis edilmeli ki yükseköğretimle aynı seviyeye gelelim.

Üniversitelerde hiçbir kadro dondurulmamıştır. Üniversitelerde kadro ihtiyacı ne ise, ne kadarsa kesinlikle bir plan, program dahilinde kendilerine verilmektedir."

"Türkiye'nin 2002 yılında uçurumun kenarında bir ekonomisi olduğunu, bu ekonominin halen iyileşme sürecinde bulunduğunu ve komada olan ekonominin önce yoğun bakıma, sonra da normal hasta odasına alındığını, şimdi de nekahet dönemini yaşadığını" ifade eden Bakan Çelik, şu anda hükümetin ekonomik bir program uyguladığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber