Arabanlı esnaf, bayram öncesi umduğunu bulamadı

Araban esnafı, Kurban Bayramı alışverişinde de umduğunu bulamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araban ilçesinde esnaf, Kurban Bayramı'nın arifesine kadar vatandaşların parasızlıktan alışveriş yapamadığını belirterek, yaşanan durgunluktan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Her yıl kış mevsiminde işlerin düştüğünü söyleyen Arabanlı esnaf, bu kış mevsimine girerken Kurban Bayramı dolayısıyla işlerinin açılacağını ve kış ihtiyaçlarını Bayram alışverişleriyle yapmayı hesapladıklarını, ancak durumun umdukları gibi olmadığını kaydetti.

"İlçe halkında nakit para sıkıntısı olduğu için Bayram alışverişi yapamıyorlar" diyen esnaf, "Bazı esnafımız da fahiş fiyatlarla uzun vadeli veresiye mal satıyor. Yani bu bayramda da umduğumuzu bulamadık. Kış mevsimi geliyor, kış mevsiminde zaten alışveriş olmaz. Tüm umudumuzu Kurban Bayramı alışverişine bağlamıştık. Dükkan kiralarımızı, vergilerimizi ve diğer masraflarımızı ödeyemeyecek duruma düştük" şeklinde konuştu.

Arabanlı ayakkabıcı Ali Kaya, 22 yıldan beri kundura satıcılığı yaptığını söyleyerek, "Geçmiş yıllarda Bayram öncesi akşam geç saatlere kadar satış yapar, evimize ceplerimiz para dolu giderdik. Bazen yemek yemeye fırsat bile bulamazdık. Ama son yıllarda çiftçilik ve tarım işçiliğiyle geçimini sağlayan Arabanlı vatandaşların durumu perişan olunca, özellikle bu yıl bizler de iş yapamaz hale geldik. İlçe halkının geçim kaynağı tamamen tarıma dayalı. Tarım ürünleri para etmediği, tarım işçilerinin yevmiyelerinin de düşüklüğü nedeniyle, vatandaşın eline alışveriş yapacak para geçmiyor. Bu sebeple de kimse alışveriş yapmıyor. İlçede esnaflar zor durumda, nakit sıkıntısı büyük. Yarın Bayram, birkaç müşteri geldi o da veresiye alışveriş yaptı. Çok esnafımız dükkan kirası ve vergisini veremeyecek hale geldi. Arabanlı esnaflar olarak borç batağındayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber