Ortaöğretimde yeni düzenleme

Haber Giriş : 01 Ekim 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005'te başarısız olan öğrenciler üst sınıfa geçebilecek

Liselerin dört yıla çıkması, hazırlık sınıflarının kaldırılması nedeniyle eski sistemde sınıfta kalan öğrencilere yeni şans tanınıyor.Sistem değişti, beraberinde mağduriyetler getirdi. Bugüne kadar eski sistemle öğrenim görenler için sıkıntılı tablolar ortaya çıkıyor.Bu öğrencilerin bir an önce liseyi bitirememesi durumunda, dört yıllık eğitimde de yoğunluk yaşanacak. İşte bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlar Müdürü Kerem Altun imzası ile iki ayrı genelge yayımlandı.Geçtiğimiz yıl hazırlık sınıfı okuyan ve başarısız olan öğrencilere, üst sınıfa geçme hakkı tanınıyor. Bu yıl hazırlık sınıflarının kaldırılması nedeniyle bu öğrencilerin mağdur olmaması amaçlanıyor.

Hazırlıkta kalan üst sınıfa geçebilecek

Hazırlık sınıfındaki başarısızlık nedeniyle okuldan ayrılanlara da 'geri dönebilirsiniz' çağrısı yapılacak. Lise 1 müfredatının yeni sisteme göre ortak uygulanacak olması, öğrencilere alan, hatta lise türü değiştirme imkanı tanınması, bir başka genelgeyi gündeme getirdi. Bu yıl 11'inci sınıfa, yani lise 1'e başlayan öğrenciler derslerin başladığı tarihten itibaren not şartı ve iki ders sınırı aranmaksızın bir ay içinde alan değiştirebilecek.

Ancak, alanını değiştiren öğrenci, yöneldiği yeni alana ait alt sınıfın görmediği alan dersleri ile gördüğü halde bir ders saatinden fazla fark olan alan derslerinden sorumlu tutulacak. Bir başka düzenleme de velilerin talepleri üzerine yapıldı. 2004-2005 öğretim yılında 9-10-11 ve 12'inci sınıflardaki öğrenciler bütün derslerden en az bir dönem notu bulunmak şartıyla ders sayısı ve sınırlaması olmaksızın bir üst sınıfa geçecek.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber