Vali Harput: Çocuklarla kesinlikle münakaşaya girilmesin

İzmir'de bir öğrencinin bıçakla öğretmenini öldürmesi olayının ardından, Bursa Valiliği harekete geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şahabettin Harput, Milli Eğitim, Emniyet, Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden, benzer olayların yaşanmaması için gerekli dikkat ve hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Vali Harput'un yazılı talimatında şu ifadeler yer aldı: ?Bir taraftan öğrencilerimizin okul içi olduğu kadar, okul dışı hayatlarının da imkanlar dahilinde kontrol ve denetim altında bulundurulması, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yanlış yerler ve yanlış kişilerle muhatap kılınmaması adına her türlü tedbirin alınması zorunlu bir görevdir. Öğrencilerimiz arasında bu tip yanlış alışkanlığı olanlar varsa onların öğrenci velileri, sağlık kurumları ve psikiyatri ve pedagoji uzmanlarıyla ve diğer uzman kişi ve kuruluşlarla irtibata geçilerek, bu çocuklarımızın tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması ve onların yeniden kazanılması olmazsa olmaz önem taşır. Bununla beraber, bu tip alışkanlığı olan çocuklarımızdan fark edilemeyerek okula gelenler olduğu takdirde, bu çocuklarla münakaşalardan kaçınılarak İzmir'de yaşanan olay ve benzeri hadiselerin meydana gelmemesi için daha dikkatli davranılması gerekmektedir.?

?SÜREKLİ VE SAĞLIKLI DİYALOG?

Okul idarecilerini uyaran Vali Harput, okul idarecilerinin, bir taraftan öğrenci velileri ile sürekli ve sağlıklı bir ilişki kurarak çocukların hem eğitim öğretim, hem sosyal ve psikolojik durumları, hem de çocukları tehdit eden kötü alışkanlıklar konusunda sürekli uyanık ve dikkatli bulunmaları konusunda uyarmaları, diğer taraftan da emniyet makamları ile yine sağlam bir işbirliği içerisinde okul çevrelerinde meydana gelen ve meydana gelmesi muhtemel olan bir kısım yanlış eylem ve davranışlara karşı gerekli tedbirlerin alınmasının mutlaka sağlanması gerektiğini ifade etti.

İzmir'de yaşanan ve hafızalarda hala tazeliğini koruyan müessir olayın Türkiye'yi derinden yaraladığını belirten Vali Harput, şöyle devam etti: ?Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin hem ailelerinin, hem ülkemizin, hem devletimizin beklentilerine uygun olarak onların yüksek karakterli milli ve manevi değerleri ile iç içe dünya vizyonu ile paralel, derslerinde ve konularında son derece başarılı ve donanımlı yetişmeleri hepimizin ortak arzu ve hedefidir. Bu noktada, bütün idareci ve öğretmenlerimizin hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına yürekten inanıyorum. Konunun önem ve hassasiyeti bakımından eğitim öğretimin başladığı bugünlerde, bütün eğitim kurumlarımızın yukarıdaki konularda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve milletimizi üzecek bu tür olaylara karşı gerekli tedbirleri alması hususu büyük önem taşıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber