Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönergesini Değiştirdi

Sağlık Bakanlığı bu yılın başında yürürlüğe giren Birinci, İkinci ve Üçüncü Basamak sağlık kuruluşlarında görevli personele verilecek döner sermaye ödemelerine ilişkin yönergede değişiklik yaptı. Birinci basamak yönergesinde yapılan değişiklik aile hekimlerini, ikinci ve üçüncü basamak yönergelerinde yapılan değişiklik uzman tabip, baştabip ve baştabip yardımcılarını ilgilendirmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2005 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARINDA GÖREVLİ PERSONELE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE

MADDE 1- 01.02.2005 tarihli ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Sağlık Bakanlığına Bağlı Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge"nin 4 üncü maddesinin (y) bendinde geçen "%5'i ile % 25'i arasında" ibaresi "%10'una kadar" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- 01.02.2005 tarihli ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Sağlık Bakanlığına Bağlı Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge" ye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Geçici Madde 2-
a) Aile hekimliğinin pilot olarak uygulandığı illerde, aile hekimliği sistemi dışında kalan ve bu Yönerge kapsamında bulunan personele, aile hekimliği sisteminin başladığı tarihten itibaren 2005 yılının sonuna kadar, döner sermayeden yapılacak ek ödeme işlemleri aşağıdaki şekilde yapılır. Bu madde ile getirilen değişiklikler dışında bu Yönergedeki diğer esasların uygulanmasına devam edilir.

b) İl Sağlık Müdürü, bu Yönergenin 5 inci maddesinin (a) ve (b) bentlerinde yer alan hükümler doğrultusunda o dönem dağıtılacak tutarı belirleyebilir.

c) Döner sermaye komisyonu her dönem ayrı ayrı ildeki tüm Toplum Sağlığı Merkezlerinin bu maddenin (j) bendindeki listede yer alan kriterlere göre performans puanlarını belirler.

d) Her dönem sonunda bu maddenin (j) bendindeki listede yer alan kriterlere göre, döner sermaye komisyonu tarafından belirlenen performans puanları toplanarak Toplum Sağlığı Merkezi performans puanı bulunur.

e) Toplum Sağlığı Merkezi performans puanları toplamı, merkez sayısına bölünerek İl Performans Puan Ortalaması bulunur.

f) Aile Hekimliği sürecinde eski faaliyetlerini sürdüren sağlık merkezi, sağlık ocağı, sağlık evi, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi ve dispanserlerde çalışan personel, bu maddenin (e) bendine göre bulunan İl Performans Puan Ortalamasından Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayılarına göre değerlendirilir.

g) Net Performans Puanlarının Hesaplanması :
Toplum Sağlığı Merkezi Personeli
Net Performans Puanı= (Toplum Sağlığı Merkezi Performans Puanı X Hizmet Alanı-Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )+((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı(varsa)
Toplum Sağlığı Merkezleri dışındaki kuruluşlarda çalışan personel ve Sağlık Müdürlüğü personeli ile diğer personel
Net Performans Puanı= (İl Performans Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) +((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı(varsa)

h) Bu maddenin (b) bendine göre belirlenen tutar, personelin bu madde kapsamında belirlenen Net Performans Puanlarının toplamına bölünerek Dönem Ek Ödeme Katsayısı bulunur.

ı) Ödenecek Net Ek Ödeme Tutarı, personele ait Net Performans Puanının Dönem Ek Ödeme Katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutardan Gelir Vergisi ve Damga Vergisi kesilmesi sonucu bulunur. (Personelin Net Performans Puanının, Dönem Ek Ödeme Katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar, Tavan Ek Ödeme tutarını geçemez. Eğer geçiyorsa Tavan Ek Ödeme Tutarından Gelir Vergisi ve Damga Vergisi düşülerek Ödenecek Net Ek Ödeme Tutarı bulunur.)

i) Yönergenin 5' inci maddesinin (v) bendinde yer alan %10 oranı Sağlık Müdürlüğü personelini için %20 olarak uygulanır.

j) Toplum Sağlığı Merkezi performans kriterleri, kriterlerin tavan puanları ve döner sermaye komisyonunca verilen performans puanları listesi

NO PERFORMANS KRİTERLERİ TAVAN PUAN (A) PERFORMANS PUANI (B)
1 İdari ve mali hizmetler 2.200  
2 Çevre sağlığı hizmetlerini sunmak 2.400  
3 Bulaşıcı hastalıkları izleme ve müdahale hizmetleri 1.200  
4 Kronik hastalıkları izleme ve müdahale hizmetleri 1.200  
5 Aile Sağlığı Merkezlerine yönelik olarak koordinasyon ve yapılan işlerin bildirilmesini sağlamak 800  
6 Aile Sağlığı Merkezlerine yönelik olarak lojistik hizmetlerini vermek 400  
7 Aile Sağlığı Merkezlerine yönelik olarak görüntüleme ve laboratuvar hizmetlerini sunmak 800  
8 Aile Sağlığı Merkezlerine yönelik olarak hizmet içi eğitim konularını tespit etmek ve sunmak 400  
9 Aile Sağlığı Merkezlerine yönelik olarak kayıtların tutulması ve denetim hizmetleri yapmak 800  
10 Acil sağlık hizmetlerinin düzenli verilmesini sağlamak 800  
11 Adli tıbbi hizmetleri yapmak 800  
12 Okul sağlığı hizmetlerini sunmak 1.200  
13 İşçi sağlığı ve iş güvenliği çalışmalarını yapmak 1.200  
14 Sağlık eğitimi hizmetleri planlamak ve uygulamak 1.200  
15 Özel sağlık kuruluşlarının ruhsatlandırma ve denetimi 1.000  
16 Afet organizasyonunu yapmak 400  
17 Kurullara ve komisyonlara katılım 400  
18 Yeşil kart hizmetlerini sunmak 400  
19 Sağlık Müdürlüğünün verdiği diğer görevleri yapmak 400  
20 İşçi ve esnaf muayenesi, ruhsat verme gibi işleri yapmak 2.000  
TOPLAM 20.000  

k) Bu Yönergeye ekli (2) sayılı listeye aşağıdaki unvanlar eklenmiştir.

Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan sorumlu tabip 1,75
Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan pratisyen tabip 1,00

l) Aile hekimliği pilot uygulanmasına ek ödeme dönemi başında başlanamaması halinde, başlama tarihine kadar olan günler için yönergenin diğer maddelerinde yer alan hükümlere göre, başlama tarihinden sonraki günler için ise bu maddeye göre ek ödeme yapılır.

MADDE 3- Bu Yönergenin 1 inci maddesi 01/10/2005 tarihinde, diğer maddeleri ise 15/09/2005 tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönerge hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

OLUR

...../...../ 2005-09-30

Prof. Dr. Recep AKDAĞ

Bakan



SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE

MADDE 1- 01.02.2005 tarihli ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge" nin 4 üncü maddesinin (y) bendinde geçen "%5'i ile % 25'i arasında" ibaresi "%10'una kadar" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- 01.02.2005 tarihli ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge" nin 5 inci maddesinin (k) bendine aşağıdaki paragraf eklenmiştir.

"Bu Yönergeye ekli (4) sayılı girişimsel işlem listesinde yer alan, puanı 1500 ve üzerinde olan cerrahi işlemlerin ekip halinde yapılması durumunda birinci ve ikinci hekime, yapılan işlemin puanı bölünmeden ayrı ayrı verilir."

MADDE 3- 01.02.2005 tarihli ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge" nin 8 inci maddesinin (A) fıkrasının 1' inci bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"1-Baştabip ve Baştabip Yardımcıları
a-Baştabip
Baştabip için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.
1- Net Performans Puanı = ( Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Baştabip Katsayısı) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + ((Taban Puan + Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )
2- Net Performans Puanı = ( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı-Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabipleri için (1,8), Pratisyen Tabip ve Diş Tabipleri için (1) Katsayısı ) X Serbest Meslek Katsayısı ) + ((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )

b- Baştabip Yardımcıları
Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları :
Mesleğini serbest olarak icra etmeyen, Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.
1- Net Performans Puanı = ( Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Yardımcıları Katsayısı) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + ((Taban Puan + Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )
2- Net Performans Puanı = ( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı-Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabipleri için (1,8), Pratisyen Tabip ve Diş Tabipleri için (1) Katsayısı ) X Serbest Meslek Katsayısı ) + ((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )
Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları:
Mesleğini serbest olarak icra eden, Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanı hesaplanır.
Net Performans Puanı = ( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı-Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabipleri için (1,8), Pratisyen Tabip ve Diş Tabipleri için (1) katsayısı ) X Serbest Meslek Katsayısı ) + ((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )"

MADDE 4- 01.02.2005 tarihli ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge" nin 8 inci maddesinin (A) fıkrasının 3 numaralı bendinin 1'nci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu branş Tabipler için Net Performans Puanı, hastane kadro yatak sayısına göre aşağıdaki şekilde her bir Uzman Tabip için Hastane Hizmet Puan Ortalaması esas alınarak hesaplanır.
(Kadro yatak sayısı 250 veya 250' den az ise 1 Uzman Tabip
Kadro yatak sayısı 250' den fazla, 500 veya 500' den az ise 2 Uzman Tabip
Kadro yatak sayısı 500' den fazla, 1000 veya 1000' den az ise 3 Uzman Tabip
Kadro yatak sayısı 1000' den fazla ise 4 Uzman Tabip)"

MADDE 5- 01.02.2005 tarihli ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge" nin 8 inci maddesinin (B) fıkrasının 1' inci bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"1-Baştabip ve Baştabip Yardımcıları
a-Baştabip
Baştabip için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanı hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.
1- Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Baştabip Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı )+(Bilimsel Çalışma Destek Puanı+Eğitici Destekleme Puanı) + ((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )
2- Net Performans Puanı= (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)+( Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı - (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + ((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )

b-Baştabip Yardımcıları
Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları
Mesleğini serbest olarak icra etmeyen, Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.
1- Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Baştabip Yardımcıları Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı )+(Bilimsel Çalışma Destek Puanı+Eğitici Destekleme Puanı) + ((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )
2- Net Performans Puanı= (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)+( Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı - (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + ((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )

Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları
Mesleğini serbest olarak icra eden, Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanı hesaplanır.
Net Performans Puanı= (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)+( Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı - (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + ((Taban Puan +Ek Puan) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )"

MADDE 6- 01.02.2005 tarihli ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge" ye ekli (4) sayılı listenin kodu belirtilen işlemlerin puanları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

BUT 2005 KODU İŞLEM ADI AÇIKLAMA PUANI
700.590 Kontrast ekokardiyografi   85
700.600 Transtorasik ekokardiyografi   60
700.601 Transtorasik ekokardiyografi, < 4 yaş çocuk sedasyon işlemi dahil 85
700.610 Transözofageal ekokardiyografi   100
700.611 Transözofageal ekokardiyografi, çocuk genel anestezi hariç 135
700.620 Ekzersiz (eforlu) veya farmakolojik stres ekokardiyografi   100
700.630 Fetal ekokardiyografi   100
700.740 Sağ kalp kateterizasyonu   125
700.750 Endomiyokardiyal biyopsi   250
700.760 Sol kalp kateterizasyonu   125
700.770 Transseptal sol kalp kateterizasyonu Transseptal iğne ve seti hariç 250
700.780 Sağ ve sol kalp kateterizasyonu   250
700.800 Kardiyak debi ve indeks ölçümü   85
700.801 Pulmoner vasküler reaktivite değerlendirilmesi sağ-sol kalp kateterizasyonuna ek olarak, %100 O2 veya vasodilatör ilaç öncesi ve sonrası 2 kez kardiyak debi ve indeks ölçümü, vasodilatör ilaç hariç 170
700.810 Selektif koroner anjiyografi   300
700.811 Basınç veya Doppler teli ile intrakoroner hemodinamk çalışma Pressure ve Doppler wire hariç, tanısal veya terapötik girişime ek olarak 170
700.820 Selektif koroner anjiyografi + ventrikülografi ve/veya aortografi   340
700.830 Selektif sağ-sol koroner anjiyografi + by-pass kontrolu Ventrikülografi ve aort kökü anjiyografisi dahil 380
700.840 Selektif koroner anjiyografi + sağ ve sol kalp kateterizasyonu Ventrikülografi ve aort kökü anjiyografisi dahil 465

MADDE 7- Bu Yönerge, 01/10/2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girer.

MADDE 8- Bu Yönerge hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

OLUR

...../...../ 2005-09-30

Prof. Dr. Recep AKDAĞ

Bakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber