Marmara'da hastanenin temizlenmesi için anonsla kadınlardan yardım istendi

BALIKESİR'in Marmara İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış ve sel nedeniyle meydana gelen hasarın giderilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağış sonrası sular altında kalan hastane ve sağlık ocağının temizlenmesi için belediye, hoparlörlerle yaptığı anonslarla ilçedeki kadınlardan yardım istedi. Marmara Belediye Başkanı CHP'li Ali Aksu ise köylerdeki tarla ve bahçelere henüz girilmediğini, buradaki hasarın çok büyük olduğunu açıkladı.

Balıkesir'in ada ilçesi olan Marmara'da geçen pazar gecesi başlayan ve etkili olan sağanak yağış sonrası yaralar sarılıyor. Aşırı yağışlar nedeniyle patlayan su depoları onarılırken, ilçede içme suyu verilmeye başlandı. Sel felaketi nedeniyle zarar gören 60 ev için ilçe belediyesi tarafından yardımlar yapılırken, patlayan kanalizasyonun onarım çalışmaları ise sürüyor. Marmara İlçesi Belediye Başkanı Ali Aksu, "İlçede hayat normala dönmeye başladı. Hasar gören yerlerin onarım çalışmaları sürüyor. Ancak hala bazı ve bahçelere zarar tespit çalışması için giremedik. Sıra gelmedi. Çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Bu arada, sel felaketinden dolayı sular altında kalan hastane ve sağlık ocağının temizlenmesi için beledye hoparlörlerinden anonslar yapılarak ilçe kadınlarından yardım istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber