Bayram coşkusu doyasıya yaşandı

Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yıl dönümü Elbistan'da da coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Metin Maytalman'ın tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Törene Kaymakam Metin Maytalman başta olmak üzere, Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Eskin, EMYO Müdür Vekili Muharrem Eren, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, Tapu Müdürü S.Ali Çam, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferruh Kılınç, Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve çok sayıda bürokrat ile Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç, Şeker-İş Sendikası Başkanı İsmail Şahin, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kaymakam Metin Maytalman, Garnizon Komutanı İbrahim Yazıcı ve Belediye Başkanı Durmuş Küçük'ün halkın bayramını kutlamasıyla sürdü. Burada konuşan Kaymakam Metin Maytalman, Cumhuriyet'in kazandırdıklarına değindi. Maytalman şunları söyledi: ?Bugün Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümünü neşe ve coşkuyla kutlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Aziz milletimiz, Atatürk'ün önderliğinde destansı bir mücadele vererek yeni devletine kavuşmuş, Türk milletinin esir alınamayacağını, ülkesinin bölünemeyeceğini tüm dünyaya en güzel şekilde göstermiştir. Bu mücadele ile sömürgeci işgal devletlerinin hesaplarını, hayallerini ve planlarını altüst etmiştir. Dün güzel vatanımızı işgale yeltenenler ve onların hamileri, bugün ekonomik sıkıntılarla boğuşuyorlar.?

Maytalman sözlerine şöyle devam etti: ?Hiç şüphesiz Cumhuriyet'in ilanıyla genç Tük Devleti'nin yönetim şekli ve istikameti belli olmuştur. Bu tercih ile beraber yönetme yetkisi hanedandan halka geçmiş, monarşik yönetimden anayasal yönetime geçilmiş, temel hak ve hürriyetler, inanç özgürlüğü güvence altına alınmış, tebaa vatandaş olmuştur. 89 yıllık süre içerisinde önemli mesafeler kat edilmiştir. Hukuk alanında yapılan sürekli reformlarla temel hak ve hürriyetler geliştirilmeye, demokrasi güçlendirilmeye gayret edilmiştir. Esefle belirtmeliyim ki, son 30 yıldır bölücü terör örgütü ülkemizin devletimizin ve insanımızın başına bela olmuş; birçok kardeşimizin şehit olmasına, birçok kardeşimizin de gazi olmasına neden olmuştur. Bu vesile ile tüm şehit ve gazilerimi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Terör belası kalkınma hamlemize darbe vurmuş, ekonomik kaynakların israfına neden olmuştur. Ancak, hiç kuşkunuz olmasın ki, hiç kimse ülkemizi bölemeyecek ve milletimizi parçalayamayacaktır.?

Ardından öğrenciler şiir okudu ve okulların tören geçişi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber