Şehidin kepini takan acılı eş: Ben de polis olacağım aşkım

Şırnak'ta kent merkezine teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru İbrahim Engin (30) Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engin için Sabancı Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Polis memurunun kepini başına takan eşi Merve Engin, kocasının Türk bayrağına sarılı naaşına sarılıp, ?Ben de polis olacağım aşkım? Ağlayıp o şerefsizleri sevindirmeyeceğim.? diye selam verdi. Kardeşleri ve diğer yakınları da şehidin fotoğrafını öpüp, bağrına bastı.

Cenaze törenine baba Mustafa, anne İmran, şehidin polis memuru diğer ikiz kardeşleri Hasan ve Said'in yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Sezai Bostancı, CHP Adana Milletvekilli Turgay Develi, AK Parti Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, askeri ve mülkü erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Merasimde şehidin öz geçmişi okundu.

İl Müftü Vekili Sezai Erdal, cenaze namazını kıldırıp, dua ettikten sonra İbrahim Engin'nin naaşı belediye bandosu eşliğinde bir süre meslektaşlarının omzunda taşındı. Yol boyu Engin'in eşi Merve Engin, annesi İmran ve kardeşleri gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Engin'in naaşı cenaze aracına konulduğunda bir yıllık evli eşi Merve, el sallayarak uğurladı. Sabancı Merkez Camii'ndeki program sonrası şehidin cenazesi Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi. Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Sezai Bostancı ve diğer katılımcılar, şehidin Diyarbakırlı ailesine taziyelerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber