3 çocuk annesi bayan, çocuklarını okutabilmek için çaycılık yapıyor

Sakaryalı 3 çocuk annesi Mürvet Tunca (46), çocuklarını okutabilmek için genelde erkek mesleği olarak bilinen çay ocağı işletmeciliği yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karasu ilçesinde bir iş hanının altında çay ocağı açan Mürvet Tunca, garsonluğu da kendisi yapıyor. Çevre esnafı ve vatandaşların ilgi odağı haline gelen çaycı kadını, elinde çay tepsisi ile görenler şaşkınlık yaşıyor.

Azmiyle kadınlara örnek olan Tunca, 4 yıldır çay ocağı işletiyor. Mürvet Tunca, çocuklarının eğitimi için çalıştığını belirterek, "Çocuklarımdan üçü okuyor. Eşim emekli ama bir emeklinin maaşı ile üç çocuk okutmak zor. Ben de evin bütçesine katkıda bulunmak için çay ocağı açtım." dedi.

'ABLA ÇEK BİR ÇAY, DEMLİ OLSUN'

İşini zevkle yaptığını anlatan Tunca, "Sabah gelip çay ocağını açıyorum. Akşam iş hanı kapanana kadar çalışıyorum. Zaman zaman bana 'bu iş senin işin değil erkek işi' diyorlar. Ben bu sözlere hiç aldırmıyorum. Yapılacak işin erkeği kadını olmaz. Kadınlar olarak her işin üstesinden geliriz. Bana herkes alıştı. Seslenirken 'Abla çek bir çay, demli olsun' diyenler oluyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber