Yoroz Kent Ormanı yıllık 3 bin liraya kiraya verildi

Ordu'da Boztepe'den sonra kentin zirveden görüldüğü yerlerden biri olan Yoruz Kent Ormanı kiraya verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da Boztepe'den sonra kentin zirveden görüldüğü yerlerden biri olan Yoruz Kent Ormanı kiraya verildi. Merkez ilçeye bağlı Saraycık beldesi sınırları içerisinde yer alan ormanı, yıllık 3 bin liraya 7,5 yıl süresince Erha Turizm kiraladı.

İl Özel İdaresi, Ordu'nun kalkınması ve turizm sektöründen aldığı payın artması amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olan ve İl Özel İdaresi'nce 10 yıllığına kiralandıktan sonra yol ve içme suyu sorunları çözülen Yoroz Kent Ormanı'nın 3. şahıslara kiraya verilmesi için İl Encümeni tarafından açık arttırma usulü ile ihale yapıldı.

Orman, üzerindeki tesislerle yıllık 2 bin 400 lira kira muhammen bedeli üzerinden 600 lira artırımla 3 bin lira teklifte bulunan Erha Kafe Dondurma Gıda ve Restorancılık Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne 7 yıl 6 ay süre ile kiraya verildi. Kira sözleşmesi taraflar adına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın ve Erha Kafe Dondurma Gıda ve Restorancılık sahibi Erkan Şahin arasında imzalandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Selami Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yoroz Kent Ormanı'nın Ordu turizmine kazandırılması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İl Özel İdaresi olarak daha önceden buranın içme suyu ve yol problemini çözmüştük. Şimdi de işletmeciliğini ihale ettik. İşletmecimiz Erkan Bey'e 'hayırlı, uğurlu olsun' diyoruz. Tüm Orduluları Yoroz'a bekliyoruz." dedi.

Turizm işletmecisi Erkan Şahin de Yoroz'u Orduluların gözde mesire mekânlarından biri yapmak için çalışacaklarını ifade etti.

İhale kararı Vali Orhan Düzgün'ün onayından sonra yürürlüğe girecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber