ATSO Başkanı Budak: EXPO yasası geçsin de nasıl geçerse geçsin

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bayram öncesinde TBMM Genel Kurulu gündemine alınan EXPO tasarısının, tüm eksiklerine rağmen bir an önce yasalaşması gerektiğini belirtti. Budak, ?Yasa geçsin de nasıl geçerse geçsin.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetin Osman Budak, ATSO'nun Ekim ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya tarihinin en büyük projesi olan EXPO 2016 için çıkması beklenen yasa tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayram öncesinde ATSO, Antalya Ticaret Borsası ve Süs Bitkileri İhracatçıları Birliği'nden oluşan üç sivil toplum kuruluşu olarak Antalya'nın 12 milletvekilini yemekli bir toplantıda bir araya getirdiklerini anlatan Budak, "Konu EXPO idi. Bu tür projeler partiler üstüdür. Siyasete malzeme edilmemelidir.? uyarısında bulundu.

Ankara'da yaptıkları kulis sayesinde yasa tasarısının Meclis gündemine alındığını, bugün ya da yarın TBMM Genel Kurulu'nda ele alınmasının beklendiğini kaydeden Budak, "Biz görevimizi yaptık. Bundan sonra siyasilere büyük görev düşüyor. Bundan sonra yapacakları, asgari müştereklerde birleşmek.? diye konuştu.

Antalya'nın önünde EXPO'dan daha büyük proje bulunmadığına işaret eden Budak, sözlerini söyle sürdürdü: "Antalya küçük küçük projelerin içinde boğuluyor. Bu büyük projenin çevre yolları, tren yolları, stadyumu, diğer alt yapı sorunlarıyla ele alınması gerekiyor. Tasarı inşallah bu hafta Meclis'ten geçer. Artık bir an önce Antalya'ya yatırımların başlatılması gerekiyor. Antalya'nın yatırıma ihtiyacı var. Onun için de eksikleriyle birlikte nasıl geçerse geçsin ama yasa geçsin. Yasa olmadan yatırım, ihale yapamıyorsunuz. Onun için bir an önce geçmesi lazım.?

BÜYÜKŞEHİR YASASI

Budak, büyükşehirlerle ilgili hazırlanan yasa tasarısına da değindi. Tasarının faydalı yönleri olduğu kadar, çekinceli kısımları bulunduğuna da değinen Budak, ?Hizmetin tek elden götürülmesi var. Seçilmişlerin daha aktif çalışacağını düşünüyoruz. Ancak nasıl olacağıyla ilgili ayrıntı yok.? şeklinde konuştu.

Ayrıca kapatılması gündeme gelen Side, Kalkan gibi turizm bölgeleriyle ilgili ayrı bir yöntem izlenmesi önerisinde bulunan Budak, ?Beldelerin kapanması bence doğru. Alanya ile Manavgat arasında 20 belediye var. Ancak Side, Kalkan gibi yerler tek başına büyük turizm merkezi. Buralar mahalle gibi idare edilebilir mi?? diye sordu. İllere, yüzölçümü ve nüfusa göre kaynak aktarılacağını hatırlatan Budak, yılda 11 milyon yabancı, 4 milyon yerli turist ağırlayan Antalya ve benzer yerler için farklı bir formüle de ihtiyaç duyulacağı tespitinde bulundu.

?KALEKAPISI'NDA TİCARET YENİDEN REVİZE EDİLMELİ'

Kurban Bayramı'nda bir arkadaşı ile Tophane çevresinde gezdiğini ve bir hanutçu tarafından yollarının kesildiğini anlatan Budak, şunları söyledi: ?Kalekapısı'nın merkezi de dâhil olmak üzere işporta ve seyyar satıcı görüntüleri almış başını gidiyor. Kalekapısı'ndaki küçük dükkânda bile hanut işi var. Kalekapısı'nda ticaretin yeniden revize olması gerekiyor.?

?EN BÜYÜK STK'YIZ AMA STADYUM PROJESİNDEN HABERİMİZ YOK'

Antalya'ya yapılacak stadyum projesini gazetelerde yer alan haberlerden öğrendiklerini ifade eden Budak, bu konudaki eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi: ?Burası ATSO. Antalya'daki sivil toplum kuruluşlarını çatı örgütü. Türkiye'de TOBB neyse Antalya'da biz oyuz. Bizim bu projeden haberimiz yok. Orada ne yapılacağını bilmiyoruz. Bir stadyum, kapalı bir spor salonu, yüzme havuzu yapılacakmış. Böyle mi olmalı? Proje kamuoyu ile paylaşılmadan tartışılmadan olmamalı. 33 bin kişilik stadyum olsun da artık nasıl olursa olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber