Başkan Gümrükçüoğlu: Büyükşehirle hizmet kalitesi daha da artacak

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?büyükşehirle' birlikte Trabzon'da hizmet kalitesinin artacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'un büyükşehir olmasını ?çok güzel ve doğru bir girişim' olarak nitelendirdi. Gümrükçüoğlu, ?Dünyada, ülkeler yarıştığı gibi şehirlerde de yarışıyor. Şehirler, gelişme ve daha iyi bir hayat şartı sağlamada birbirleriyle yarışıyorlar. Trabzon, büyükşehirle birlikte bu yarışta farklı bir ivme kazanacak.?

dedi.

Trabzon'un tarihi, bilgi birikimi ve gelişimi ile ?büyükşehir' olmayı çoktan hak ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, ?Trabzon, üniversiteleri, uluslararası gümrük giriş kapıları olan hava ve deniz limanlarıyla, Sarp-Samsun Otoyolu ile tarihi İpekyolu hatlarını geçmişten beri oluşturmasıyla, ulaşımın ana kavşak noktasında olmasıyla, kütürde, sanatta, sporda öncü bir şehir olmasıyla büyükşehir olmaya hakikaten çok layık bir kentti. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat tensipleri, gayreti ve desteği ile diğer 12 ilimizle birlikte Trabzon'un büyükşehir olması bizim için çok büyük bir mutluluktur.? ifadelerini kullandı.

Büyükşehirle kişi başına yapılacak harcamalarda yükselme olacağına, hizmette artış ve kalite getireceğine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, ?Bugün Trabzon Belediyesi hizmet ettiği 293 bin insan için yılda kişi başına 238 lira harcayabilmektedir. Bütün il sınırlarımız ile büyükşehir belediyesi olduğumuzda kişi başına 368 lira harcayabileceğiz. Böylece hizmetin nasıl artmış olabileceği basit bir hesaplama ile önümüze çıkmaktadır. Büyükşehirle birlikte her şey daha güzel olacak.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber