CHP'li Gün: Seyahat özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Mehmet Akif Gün, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılı münasebetiyle Ankara'da yapılan yürüyüşün valiliklerce engellendiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İl Başkanı Mehmet Akif Gün, yaptığı yazılı açıklama ile Ankara'da yapılan yürüyüşe katılımın valiliklerce engellendiğini belirtti.

Gün yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin 89'uncu yılı münasebetiyle 29 Ekim de Ankara'da yapılan yürüyüşe Türkiye'nin çeşitli illerinden partililerimizin ve yurttaşlarımızın katılımı valiliklerce engellenerek en temel anayasal haklarımızdan biri olan ?Seyahat Özgürlüğü? hoyratça ayaklar altına alınmıştır. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını dahi kendi kafalarına göre biçimlendirmeye çalışan AKP iktidarı, her geçen gün daha otoriterleşmem de ve faşizan tavırlarını pervasızca sergilemektedir. Bu hukuksuzluğu şiddetle protesto ediyor, iktidarın demokrasi ve hukuk devletine karşı giriştiği bu hayâsız saldırılara CHP olarak bütün gücümüzle direneceğimizi ilan ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber