Erdoğan: AB hedefinden vazgeçmedik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Türkiye Büyükelçiliği Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin AB hedefinden vazgeçmediğini söyledi.

Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük misyon binası olan yeni Berlin Büyükelçiliği törenle hizmete açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilik binası önündeki göndere Türk bayrağı çekti.

Açılış töreni, bayrağın göndere çekilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başbakan Erdoğan, daha sonra büyükelçilik binasının açılış kurdelesini kesti.

Büyükelçilik binası Berlin'de Osmanlı'dan kalan arsaya Selçuklu mimarisi tarzında yapıldı. Yurt dışında, en fazla Türk vatandaşının yaşadığı ülke olan Almanya'daki büyükelçilik binası, böylelikle Runge Caddesi'ndeki kiralık binadan, Tiergarten Caddesi'ndeki kendi arsası üzerine yapılan yeni binaya taşındı.

Doğu ve Batı'yı birleştiren Türkiye

Türkiye Cumhuriyeti, 2000 yılında Alman makamlarından Osmanlı'dan kalan arsanın yanından ek arsa satın alarak, alanını yaklaşık 10 bin metrekareye çıkardı. Yeni büyükelçilik binası için yapılan yarışmaya katılan 143 proje arasından, ''Doğu ile Batı'yı birleştiren Türkiye'' temalı proje seçildi.

Yapımına 2010 yılında başlanan ve 24 ayda tamamlanan yeni büyükelçilik binasının toplam kullanım alanı 10 bin metrekareyi buluyor. Binada, gurbetçilerin sosyal aktiviteleri için konferans salonu da yer alıyor. 800 kişilik çok amaçlı balo ve konferans salonunun kapasitesi, 2 bin kişiye kadar çıkarılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber