Akdağ: Doktorları, kamuda çalışmaya ücret politikasıyla özendindireceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2005 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorlara kamuda ya da özel muayenehane arasında tercih zorunluluğu getirilmesi konusunda bir çalışmaları olmadığını belirterek, bunu ücret politikasıyla özendirdiklerini söyledi.

Akdağ, göreve geldiklerinde doktorların yüzde 90'ının muayenehanesi olduğunu belirterek, uyguladıkları ücret politikasıyla tam gün çalışmayı teşvik ettiklerini ifade etti.

Hastanelerinde tam gün çalışanlara ek ödemeler ve primlerle daha yüksek ücret verilmesi sonucu muayenehanelerin kapanmaya başladığını bildiren Akdağ, SSK'dan devralınanlarla birlikte kamuda 23 bin uzman hekim olduğunu, bunların yaklaşık 12 bininin muayenehanesinin bulunduğunu hatırlattı.

Akdağ, doktorlara getirilen zorunlu hizmetle ilgili olarak, 100 doktorun Eylül ayında kura çektiğini, bu ay sonunda da 700-800 doktorun kura çekeceğini belirtti. "Devlet yükümlülüğünü yerine getirmeyen doktorluk yapamayacak, özel sektörde bile çalışamaz" diyen Akdağ, kura çeken doktorların ihtiyaç duyulan bölgelere gönderileceğini bildirdi.

Uygulamanın henüz başlamamasına karşılık eleştirildiğine işaret eden Akdağ, "Uygulamanın ihtiyacı karşılayıp karşılamayacağını zaman gösterecek. Bu defaki zorunluluk, daha öncekinden farklı. Daha önce zorunlu hizmet her yer için 2 yıldı. Ama şimdi Ardahan'da 300, Muğla'da 600 gün olacak. Bu farklılık, uygulamayı özendirecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber