Şehir ve Şehircilik Sempozyumları'nda Cumhuriyet dönemi ele alınacak

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu yıl üçüncüsünü düzenleyecekleri 'Şehir ve Medeniyet Sempozyumları'nda Cumhuriyet döneminin şehircilik anlayışının ele alınacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Külcü, 'Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik' başlığı altında yapılacak sempozyumun, 2-4 Kasım tarihleri arasında yapılacağını dile getirdi.

Muzaffer Külcü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilki 2009 yılında ikincisi ise 2011 yılında düzenlenen 'Şehir ve Medeniyet Sempozyumları'nın üçüncüsünün 2?4 Kasım tarihleri arasında yapılacağını belirtti. Külcü, 'Cumhuriyetten Günümüze Şehirler ve Şehirleşme' konulu sempozyumda bilimsel makalelerin sunulacağını ve sempozyumla bilim adamlarının dikkatinin Çorum'a çekilmesinin amaçlandığını dile getirdi. Külcü, yerli ve yabancı 50'den fazla bilim adamının katılacağı sempozyumun şehircilik alanında çalışan önemli bilim adamlarını bir araya getireceğini kaydetti. Başkan Külcü, sempozyumda Osmanlı'dan Cumhuriyet'e ve günümüze kent mimarisinde yaşanan değişimler üzerine hazırlanan bildirilerin yer alacağını ifade etti.

İlkini 2009 yılında düzenledikleri sempozyumda İslamiyet'in doğuşundan bugüne kadar İslam ülkelerinde uygulanan şehircilik, 2011 yılında Osmanlı'daki şehircilik anlayışlarının baştan sona ele alındığını aktaran Külcü, bu yılki sempozyumda ise Cumhuriyet dönemi şehircilik anlayışının ele alınacağını bildirdi.

Başkan Külcü, sempozyum düzenleme kurulunda, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer İskender Tuluk ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Alıcı'nın yer alacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber