Soma Belediyesi'nin alternatif çevre yolu krize neden oldu

Soma Belediyesi tarafından şehir merkezinden kamyonların geçişini engellemek amacıyla Labella Otel yanından D100 karayoluna bağlanan kamyon yolu, Karayolları tarafından kapatılıyor. Gerekçe ise, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne danışılmadan belediyenin kamyon yolunu D100 karayoluna bağlaması olarak gösteriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık bir ay önce Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri Soma'ya gelmiş ve bu yolda incelemelerde bulunmuştu. Ekipler o zaman burada kavşak yapılması taraftarı olmadıklarını, yine de teknik incelemelerde bulunacaklarını belirtmişlerdi. Gelinen noktada ise belediyenin dünya para harcayarak açtığı yol kapatılacağı belirtiliyor. Belediye ise, harcadağı paranın boşa gitmesinin yanı sıra kamyonların yeniden şehir merkezinden geçecek olması nedeniyle çözüm bulmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Labella Otel yanında kamyon ile motosiklet sürücüsünün çarpışması sonucu 19 yaşındaki bir genç burada yaşamını yitirmişti. Buradaki yolun kapatılması bazı vatandaşlar tarafından olumlu bir karar olarak görülürken, kimileri ise şehir merkezinde yine kamyon curcunasının yaşanacağını, yeni kazaların meydana gelebileceğini belirtiliyor.

Yaşanan sorunu değerlendiren Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, yaşananları "beceriksizlik" olarak niteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber