Bartınlı işadamları Kurban Bayramı'nda kardeşlik köprülerini artırdı

Bartınlı hayırsever işadamları ve gönüllülerden oluşan 23 kişilik heyet Kurban Bayramı'nda Sri Lanka, Makedonya, Arnavutluk, Lübnan gibi ülkelerin yanı sıra Bitlis'e giderek kurbanlarını paylaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) ve Tüm Çalışanlar ve Emekliler Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Derneği (TÜMÇED) üyeleri Kurban Bayramı'nda bayramı aileleriyle birlikte geçirme yerine kardeşlik elini uzatmada sınırları aşmayı tercih etti. BAKİAD Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çiftçi, Sebahattin Gül ve TÜMÇED üyelerinden oluşan 4 kişi Kurban Bayramı'nı Sri Lanka'da geçirdi. Sri Lanka'da Müslümanların yaşadığı 16 ayrı bölgede Kimse Yok Mu Derneği organizasyonuyla yaklaşık 6 bin 500 kişiye et dağıtımı faaliyetine katılan Bartınlı hayırseverler memleketlerinden 10 binlerce kilometre uzaklıkta kurbanlarını kesip paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Kardeşlik ve paylaşma adına kendisinin Sri Lanka'da bayramı değerlendirdiğini ifade eden BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiftçi oğlunun da Bitlis'e kardeşlik elini uzattığını ifade ederek paylaşmanın hazzını baba-oğul birlikte yaşadıklarını belirtti.

BALKANLARA KARDEŞLİK ELİ UZANDI

BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Cengiz Bulak, Gıda ve Yem Şube Müdürü Aytekin Yıldırım, dernek yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çelikkaya, Mehmet Cemil Sarısakal, İsmail Naci Ünal ve Yunus Özpeynirci'den oluşan 8 kişilik heyet ise Kurban Bayramını Arnavutluk'ta geçirdi. Kimse Yokmu Derneği organizasyonuyla kurbanlarını Arnavutluk'ta kesip yardıma muhtaç Müslüman ailelere etlerini dağıtan Bartın heyeti Arnavutluk'ta bulunan Türk Üniversiteleri ile okulları da ziyaret etti.

Bartın'a bağlı Kozcağız Beldesi esnaflarından Turgay Kızılay ve gönüllülerden oluşan 4 kişi ise Kurban Bayramını Makedonya'da geçirdi. Kurbanlarını Makedonya'da kesen Bartınlı heyet Tetova kentinin köylerinde yardıma muhtaç Müslüman ailelere et dağıtımı gerçekleştirdi. Et dağıtımı esnasında fakir bir Müslüman aile evine 10 yıldır et kokusunun girmediğini söyleyip teşekkür etmesi Bartınlı heyeti duygulandırdı. Kurban Bayramını Makedonya'da geçiren Bartınlı heyet ayrıca Yahya Kemal Türk Kolejini de ziyaret etme fırsatı buldu.

KARDEŞLİK VE PAYLAŞMA ENGEL TANIMADI

Dışişleri Bakanlığı'nın, mecburi olmadıkça Lübnan'a gidilmemesi konusunda uyarı yaptığı bir dönemde karışık günler geçiren Ortadoğu ülkelerinden Lübnan'a giden ve Kurban Bayramı'nı başkent Beyrut'ta geçiren TÜMÇED üyeleri Yalçın Burgucu ve Hüseyin Öztürk ise kardeşlik ve paylaşmada engel tanımadı. Kurbanlarını Lübnan'da kesen Bartınlı hayırseverler, kurban etlerini Türkmen köylerinde bulunan yardıma muhtaç Müslüman ailelere dağıttı.

DOĞU ANADOLU UNUTULMADI

Kurban Bayramında kardeşlik elini uzatmada sınırları aşan BAKİAD üyeleri bayramda Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. Genç BAKİAD Komisyonu Başkanı Yunus Çiftçi beraberliğindeki üyeler Nurettin Kurşun, Yıldıray Kıymaz, Adem Etyemez ve Kadir Ekiz'den oluşan 5 kişilik heyet Kurban Bayramını Bitlis'te geçirdi. Kurbanlarını Bitlis'te kesen BAKİAD üyeleri Kimse Yok Mu Derneği organizasyonuyla kurban etlerini fakir halkla paylaşarak Doğu-Batı kardeşlik köprüsüne örnek oldular. Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği'ni de (BİSİAD) ziyaret eden Bartınlı heyet paylaşmanın hazzını hissetmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdiler.

"GERÇEK BAYRAMA ERİŞMEK İÇİN FEDAKARLIK GEREK"

Babasının Sri Lanka'da kendisin de Bitlis'te bayramı geçirdiğini dile getiren Genç BAKİAD Komisyonu Başkanı Yunus Çiftçi duygularını şöyle dile getirdi: ?Babam ve arkadaşları Bartın'dan 10 binlerce kilometre uzaklıkta sınırları aşarak Hint Okyanusunda bulunan Sri Lanka'da bayramı geçirdi. Bizler de arkadaşlarımızla Doğu Anadolu Bölgesi illerimizden Bitlis'te bayram programı yapmaya karar verdik. Sevgi, kardeşlik ve paylaşma adına fedakar olunması gerektiğini düşünüyoruz. Allah rızası için atmaya çalıştığımız adımların neticesinin inşallah hep birlikte gerçek bayrama dönüşmesini diliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber