Mersinli işadamları Moğolistan ile gönül köprüsü kurdu

Mersinli bir grup işadamı, Kurban Bayramı'nı Moğolistan'da geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersinli bir grup işadamı, Kurban Bayramı'nı Moğolistan'da geçirdi. Bayramı kendi ailelerinin yanında değil de Moğolistan'da geçiren işadamları, kestikleri kurbanlarla gönül köprüleri kurdu.

Moğolistan'ın başkenti Ulan Bator ile Darkhan, Erdenet, Bayan Örgey gibi Müslümanların yoğun yaşadığı bölgelerde Kurban Bayramı kapsamında yüzlerce büyükbaş ile küçükbaş kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Moğolistan'da yaşayan Müslüman Kazaklar ile Türk okullarındaki öğretmenler, Mersin ve Tarsus'tan gelen işadamları ve Kimse Yok mu Derneği görevlilerinin bir arada yaptığı kurban kesim organizasyonunun ardından aileler ziyaret edilerek bayram kutlaması yapıldı.

Moğolistanlıların meraklı bakışları arasında kesilen kurbanların etleri, ülkenin başkenti Ulan Bator ile birlikte üç farklı şehirde yaklaşık 5 bin aileye dağıtıldı.

Moğolistan'da yaptıkları kurban etkinlikleri ile hem Türkiye'yi tanıtma hem de bölge halkını tanıma imkânı bulduklarını söyleyen işadamı Mustafa Yaşar, kurban eti dağıtılacak ailelerin, eyalet valilikleri tarafından belirlendiğini kaydetti. Türkiye'den 10 bin kilometre uzaklıkta eksi 10 derece soğuk ve kar altında yaşadıkları Kurban Bayramı'nın kendilerine çok sıcak geldiğini ifade eden Yaşar, "Dar gelirli aileler kurban etlerini dağıttık. Onların gözlerindeki mutluluğu gördüğümüzde, amacımıza ulaşmış olduğumuzu anlıyoruz.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber