Erdemir işçisi Ankara yolunda...

Haber Giriş : 04 Ekim 2005 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün özelleştirme ihalesi yapılacak olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışan işçiler, özelleştirmeyi protesto etmek için otobüslerle Ankara'ya gitti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yapacağı ihaleyi protesto etmek amacıyla Türk Metal Sendikası Ankara'da eylem düzenlemeye karar verdi. Erdemir işçileri de bu eyleme katılmak amacıyla Erdemir Bağlık Kapısı'nda toplanarak otobüslerle Ankara'ya hareket etti. Erdemir işçisilerine, Türk Metal Sendikası'nın bir çok şubesinden de işçi katılarak destek verecek.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı İlhami Erdoğ, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bugün yapacağı ihaleyi protesto etmek amacıyla 10 otobüsle yaklaşık 500 Erdemir çalışanının Ankara'ya hareket ettiğini söyledi. Erdoğ, yapacakları eyleme diğer illerden sendikalarına bağlı birçok işçinin katılacağını belirterek, ?Öğleden sonra Kurtuluş Parkı'nda toplanarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın önüne yürüyerek özelleştirmeyi protesto edeceğiz? dedi.

FT: KAZANMAK İSTEYEN 2-3 MİLYAR DOLAR HIÇKIRABİLMELİ

Financial Times gazetesi, Türkiye'nin AB müzakerelerine başlamasının ardından dikkatlerin Erdemir ihalesine yöneldiğini belirterek, ?Kazanmak isteyen 2-3 milyar doları hıçkırabilmeli? diye yazdı. Hilton Oteli'nin küçük bir odasında yapılacak ihalenin yaklaşık 30 dakika süreceğini ve grupların artırım için çok az şans bulacağını belirtilen haber analizde, zaten tansiyonlu ve heyecanlı olan ortamın, şeffaflık göstergesi olarak ihalenin televizyonlardan canlı yayınlanmasıyla en üst seviyeye çıkacağı kaydedildi. Financial Times, Mittal Steel'in patronu Lakshmi Mittal'in ihaleyi Londra'daki ofisinden kuracağı bağlantıyla yöneteceğini, Arcelor'un CEO'su Guy Dolle'nin ise ?Ankara'da kurulacak gizli bir kampta olacağını? ifade etti. Gazeteye göre Ruslar'ın yüksek teklifleriyle ortaya çıkması sürpriz olmayacak.

HİSARCIKLIOĞLU: GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ihalesiyle ilgili olarak "Güçlerimizi birleştirmeye mahkumuz" dedi. Ereğli Ortak Girişim Grubu'nun kendisine düşen misyonu bugün için yerine getirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Avrupa'nın bir çok ülkesinde ortak olma kültürünün görüldüğünü söyledi.
(Hürriyetim)


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber