Bankamatiğe kopyalama düzeneği kuran Bulgarlar sınırda yakalandı

Edirne'de bir bankanın ATM cihazına kredi kartı kopyalama düzeneği yerleştiren Bulgar uyruklu 2 kişi, ülkelerine çıkış yapamadan sınırda yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehrin en kalabalık noktalarından biri olan Atatürk Anıtı civarında bulunan banka şubesine sabah erken saatlerde gelen şahıslar bankamatiğe kopyalama cihazı yerleştirdi.

Olayın bildirilmesi üzerine Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, ortak çalışma başlattı. Daha önce bölgede keşif yaparak düzenek yerleştireceği bankayı seçen şahısların kullandığı aracı tespit eden polis, kara gümrük kapılarıyla irtibata geçerek aracın alınmasını talep etti.

Daha Bulgaristan'a geçmek üzere Hamzabeyli Gümrük Sahası'na giren araç, polis tarafından alındı. X-Ray taramasından geçirilen araçta yapılan aramada kopyalama işlemlerinde kullanılan 1 adet dizüstü bilgisayar, 4 adet CD, 1 adet USB, 2 adet flaş bellek, 1 adet hafıza kartı ile 1 adet yapıştırıcı bulundu.

Araçta ayrıca düzeneğin bankaya yerleştirildiği sırada şahısların birinin üzerinde olduğu tespit edilen mont ile banka ATM'sine takılı bulunan kamera düzeneği ile 'papağan' adı verilen kart kopyalama cihazı ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak Bulgar uyruklu V.Y.V. ve S.S.D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada geçtiğimiz aylar içerisinde aynı mevkide bir banka şubesinin ATM'sine yine Bulgar uyruklu şahıslar tarafından düzenek yerleştirilmişti. Kaçakçılık polisinin zamanında müdahalesi ile şahıslar kopyalama cihazlarıyla birlikte suçüstü yakalamıştı. Adliyeye sevk edilen şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber