Şehirler arası kontör dolandırıcıları Balıkesir'de yakalandı

Balıkesir'de kendilerini 'polis' olarak tanıtıp kontör dolandırıcılığı yaptıkları bildirilen 4 şüpheli polis tarafından yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adli makamlara teslim edilen şüphelilerden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, 31 Ekim tarihinde Tekirdağ ili Marmara Ereğli'sinde bir vatandaşı telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak 18 bin 165 TL. dolandırdıkları iddiasıyla suçüstü yakalanan A.G., Ç.T., M.Y ve A.K.

isimli 4 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin 23 Ekim günü Adıyaman ilinde başka bir vatandaşı da aynı şekilde 5 bin 175 TL. dolandırdıkları tespit edildi. Şüpheli şahısların internet üzerinden erişilebilen "woipewise" programını kullanarak, sistemin numara yönlendirme özelliğinden dolayı aradıkları vatandaşların telefonlarında istedikleri numaraların gözükmesini sağladıkları bildririldi. Tekirdağ'ın Marmara Ereğli'sindeki mağdur vatandaşın dolandırılmasında; arayan numara olarak +0155 polis imdat ve +0444 25 25 banka numarası gibi numaraların ekranına düştüğünün tespit edildiği kaydedildi. Olayla ilgili yakalanan şüpheli şahısların dün adli makamlara sevk edildiği, şahıslardan A.G. ve Ç.T. isimli 2 şüpheliye 'adli kontrol' kararı verildiği, A.K. ve M.Y. isimli diğer 2 kişinin ise tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği bildirildi.

Balıkesir polisinin yaptığı çalışmalar sonucu yakalanan şüphelilerin dolandırdığı PTT hesabındaki bloke ettirilmiş 18.165 TL. para, M.Y. isimli şüphelbinin üzerinde elde edilen 2 bin 425 TL para, 1 adet Apple iphone

ve 2 adet sim kartına el konulduğu açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber