Ankara raylarla AB'ye bağlanacak

Haber Giriş : 05 Ekim 2005 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MARMARAY Projesi kapsamında yapılacak Batırma Tünel elemanlarının (segment) imalatına başlama töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, MARMARAY Projesi'nin tamamlanmasıyla AB'nin raylı sistem ağıyla Ankara'ya kadar dahil olacağını belirtti. MARMARAY Projesi kapsamında gerçekleştirilecek dolan Tüp Geçit malzemelerinin imalatı, dün Tuzla'daki Demiryolları Limanlar Havalimanları İnşaatı (DHL) Genel Müdürlüğü'ne ait tersanede başladı. Törende konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ?Türkiye, bir yandan Avrupa Birliği'ne adım adım ilerlerken, bir yandan da Avrupa ile Asya'yı, birbirine bağlamak lazım. Sadece Avrupa Birliği'ne üye olmak yetmez, bunu fiziki olarak da gerçekleştirmek lazım. İşte bu MARMARAY Projesi onu yapıyor. Avrupa ile Asya'yı tarihi İpek Yolu üzerinde deniz altından birbirine bağlıyor? dedi.

AVRUPA'DAN KARS'A

Yıldırım, MARMARAY Projesi'nin İstanbul'un trafiğine çözüm olmasının yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkardığını da belirterek, ?Kazmayı vurduğumuz yerde İstanbul'un tarihi var, kültürü var. Bunları açığa çıkarıyoruz. İstanbullular geçmişini öğrensin diye bunları müzelerde toplayacağız. Avrupalı Almanya'dan binecek trene, Kars'a kadar gelecek? dedi. Tünelin inşasına 2006 Haziran'da başlanacak, 2007 Ağustos'ta tamamlanacak.

Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, tünelde kullanılacak olan demirler üzerine imzalarını attı. Sarıya boyanmış olan bu demirler daha sonra, MARMARAY Projesi'nde görev alan firma yetkililerine hediye edildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber