Yenimahalle dört mevsim rengarenk

Yenimahalle Belediyesi, park ve yeşil alan çalışmalarını kış aylarında da sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçenin dört bir tarafındaki park yapım çalışmalarının yanı sıra belediye ekipleri, kendi seralarında ürettiği kış çiçeklerini de dikmeye başladı.

Yakacık Mesire Alanı içerisindeki serada çalışan 35 kişilik ekip, 8 dönümlük arazide çiçek üretimi yapıyor. Aslanağzı, Şebboy, hüsnüyusuf, çin karanfili, menekşe ve lahana üretiminin yanı sıra 30 çeşit ağaç üretimi yapan ekip, Yenimahalle'nin park ve bahçelerine nefes aldırıyor. Serada geçtiğimiz yıl 700 bin çiçek üretildi. Yaz geride kalırken çeşidi daha az olan kış çiçeklerinin üretimi de tamamlandı.

Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin belirlediği alanlar, rengarenk çiçeklerle donatılıyor. Üretimi tamamlanan 400 bin adet kış çiçeği ilçenin değişik bölgelerindeki parklarda toprakla buluşuyor. Kış mevsimine özgü çiçekler, Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından ilçe genelinde 65 adet parka dikilmeye başladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ?Değişik renk ve ebatta binlerce mevsimlik çiçek dikiyoruz. Türkiye'de çoğu büyükşehir belediyesinde bile bulunmayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü alanımız, seralar ve atölyeler ile Yenimahallelilere hizmet ediyor. Seralarımız çiçek fabrikası gibi çalışarak ilçemiz dört mevsim rengarenk görünüyor. Amacımız yeşiller içinde huzurlu ve modern bir Yenimahalle oluşturmaktır dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber