Öğretmenler ?insanca yaşam' için yürüyecek

Haber Giriş : 05 Ekim 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİM-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ?Öğretmenlerimize, hizmetli ve memurlara, insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet verebilecekleri çalışma ve yaşam koşulları yaratılmalı'' dedi. Dinçer, ?5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'' nedeniyle TMMOB Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, en yüksek çalışma saatleri ve en düşük ücretin Türkiye'de olduğunu söyledi.

NİTELİKLİ HİZMET İÇİN

Öğretmenlerin taksi şoförlüğü, garsonluk, pazarlamacılık yapmasının artık olağan bir durum olarak görülmeye başlandığını ifade eden Dinçer, ?Öğretmenlerimize, hizmetli ve memurlara, insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet verebilecekleri çalışma ve yaşam koşulları yaratılmalı. Bunun için de başta maaşlar olmak üzere mesleki ve özlük haklar, insan onuruna yaraşır bir düzeye yükseltilmelidir'' dedi.

Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini de belirten Dinçer, ?Kasım ayındaki Öğretmenler Haftası'nda da, İstanbul-Ankara arasında 8-10 bin öğretmenin katılımıyla yürüyüş planlıyoruz. Bu yürüyüş sonrasında, bu taleplerimizi hükümete ileteceğiz. 5 Ekim etkinlikleri, bu yürüyüşe hazırlık olacak. Bugün, start vermiş olduk'' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber