Uludağ'da kaybolan 3 genç işte böyle kurtarıldı

Ormana kestane toplamaya giden 3 genç, sağanak yağışa yakalandı, gece yarısı dağda mahsur kalan gençler ağaç kovuğuna sığınarak yardım istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da kestane toplamak için çıktıkları Uludağ'a kaybolan 3 gencin imdadına, önce sağanak yağmurdan korunmak için sığındıkları ağaç kovuğu, ardından da 38 kişilik arama kurtarma timi yetişti. Ekiplerin nefes kesen operasyonuyla kurtarılan ve sırılsıklam olan gençlere polisler karakolda kendi kıyafetlerini giydirdi. Ölümle burun buruna gelen 3 arkadaş, yaşadıkları dehşet dakikalarını anlatıp, kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür etti.

Edinilen bilgiye göre, Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan 17 yaşındaki İbrahim Karaer, 15 yaşındaki Ufuk Yerlikaya ve 14 yaşındaki Abdullah Yumuk okulun dağılmasıyla öğle saatlerinde kestane toplamak için Fidyekızık Mahallesi'nden Uludağ'a çıktı. Bir kaç saat sonra havanın kararmasıyla kaybolan gençlerin talihsizliği bu kadarıyla kalmadı. Bir de sağanak yağışa yakalanan gençler, sırılsıklam oldu. 3 arkadaş bir ağaç kavuğuna sığınıp, donmamak için birbirlerine sarıldı. Telefonlarının şarjı bitmek üzere Ufuk Yerlikaya, son aramasını 156 Jandarma İmdat telefonuna yaptı. Çok üşüdüklerini belirtip, kurtarılmalarını istedi.

KAYBOLAN GENÇLER, BİR AĞAÇ KOVUĞUNDA BULUNDU

Alarma geçen jandarma, durumu arama kurtarma ekiplerine bildirdi. 30'u Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 8'i de Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekibinden toplam 38 kişilik tim, gençleri bulmak için seferber oldu. Sağanak yağıştan kıyafetleri ıslanan ve soğuktan tir tir titreyen gençler, sarp kayalıklarla kaplı bölgede ağaç kovuğunda bulundu.

HALATLA AŞAĞIYA İNDİRİLDİ

Ölümle burun buruna gelen gençler, ekiplerin kurduğu 40 metrelik hattan taşınarak Fidyekızık Mahallesi'ne indirildi. Soğuktan tir tir titreyen gençler, 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ifadeleri alınmak üzere Ertuğrul Gazi Polis Merkezi'ne getirildi. Polis ekipleri, sırılsıklam oldukları için üşüyen gençlere kendi gömleklerini giydirip, sıcak bir çay ikram etti.

AİLELER, KAYBOLAN ÇOÇUKLARINA KARAKOLDA KAVUŞTU

Bir kaç saat öncesindeki çaresizlik gülümsemeye dönen gençler, sivil savunma ve NAK ekiplerine ardından da polis ağabeylerine teşekkür etti. Mutlu haber, çocuklarından uzun süre haber alamayan ailelerine bildirildi. Sevinçle karakola koşan gençlerin yakınları, 7 saattir haber alamadıkları çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

"DONMAMAK İÇİN BİRBİRİMİZE SARILDIK"

Yüzleri gözleri çamur içinde kalan gençler, kestane toplamak için çıktıkları dağda, havanın kararmasıyla yollarını kaybettiklerini anlattı. Üşüdükleri için birbirlerine sarılıp, sağanak yağmurdan korunmak için bir ağaç kovuğuna sığındıklarını söyleyen gençler, jandarmayı arayıp beklemeye koyulduklarını ifade etti. Kurtarma timlerinin ışığını görünce bağırmaya başladıklarını anlatan Karaer, Yerlikaya ve Yumuk, bir daha asla böyle bir şeye kalkışmayacaklarını söyledi.

"7 SAATTİR ONLARI ARIYORDUK"

Çocuklarının bulunduğu haberiyle karakola koşan 3 çocuk babası Sait Yerlikaya ve 5 çocuk sahibi Cumali Karaer, 7 saattir çocuklarını aradıklarını belirterek, "Allah onları kurtaran ekiplerden ve şefkatini esirgemeyen polislerden razı olsun" diye konuştu.

"SAĞLIK DURUMUNUN İYİ OLMASI HEPİMİZİ SEVİNDİRDİ"

Bu arada kayıp 3 gence ilk ulaşan NAK üyesi Bülent Suayiç, "Sesimizi duymaları için bağırarak ilerliyorduk. Onları bir ağaç kovuğuna sığınmış halde buldum. Diğer kurtarma ekipleriyle birlikte 40 metrelik bir hat kurup, gençleri aşağıya indirdik. Çok üşümüşlerdi. Hipotermi olma durumuna karşılık 112'i acil servis ekipleri ilk müdahalesini yaptı. Sağlık durumlarının iyi olması hepimizi sevindirdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber