Kaleiçi'nde levha kirliliği bitiyor

Kaleiçi'nde konakların bahçe duvarlarına, tarihi surlara, birbirinden farklı renk ve büyüklükte asılan levhalar kaldırılıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da tarihi Kaleiçi'nde yön ve reklam levhası kirliliği sona eriyor.

Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nce düzenlenen ulusal yarışmayla belirlenen yeni levhaların takılmasına ocak ayında başlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nce düzenlenen 'Antalya Kaleiçi Yönlendirme Tabelaları Ulusal Tasarım Yarışması'nda birinciliği kazanan grafik tasarımcı Evrim Gürel Suveydan'ın çalışması, yeni yılda hayata geçirilecek.

Yarışmaya katılan 12 proje arasında jürinin 'Mimari ve sokak dokusundan farklı malzemeden yapılması sonucu dikkat çekici olması nedeniyle' birinci seçtiği tasarımla ilgili olarak Büyükşehir Belediye İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, yasal süreçleri tamamladı.

Daire başkanlığından yapılan açıklamada, Kaleiçi'nin yeni levhalarının tasarımcısı Suveydan'ın arazide bir çalışma yapacağı belirtildi. Kaleiçi'nde bulunan tarihi eserlerin tanıtımı ve yön ve sokak levhalarının Büyükşehir Belediyesi'nce imal edileceği belirtildi.

Kaleiçi'ndeki işletmelerin ise kendilerine verilen örnekler kapsamında levhalarını yenilemek zorunda olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber