Bakan Eroğlu, Aydın'da okul bahçesi yeşillendirdi

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, ?Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Aydın Wimjo Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesine fidan dikti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde hazırlanan '' Okullar Hayat Olsun'' projesi kapsamında Aydın Wimjo Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikimi törenine katıldı. Bakan Eroğlu'na tören sırasında Vali Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ve davetliler eşlik etti.

Aydın Wimjo Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesini yeşillendiren ilk fidanı Vali Kerem Al ile birlikte diken Bakan Eroğlu, Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında sadece okullar da değil, tüm hastane bahçeleri, cami, mezarlıklar ve yol kenarlarını ağaçlandırması talimatını da verdiklerini söyledi. Ağaçların hava kirliliğini önlediğini ve hava kirliliğinin yüzde 50'sinin ormanlar tarafından temizlendiğine işaret eden Bakan Eroğlu, ?Son dönemde Türkiye de 2 milyar adet fidanı toprakla buluşturduk. Bu yıl fıstık çamı dışında ceviz ve badem yerleri de hazırladık. Türkiye'nin yeşil varlığını artırmak için çalışmalarımız devam edecek? dedi.

Aydın'da son 3 yılda 11 bin 184 dekarlık alanda rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, bunun yanında 2 milyon 747 bin 300 adet ceviz, kestane ve fıstık çamı fidanı dikiminin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber